Suomalainen UNI - Rest for you -lentomatkustajan lepotuoli pyrkii vauhdilla maailmalle

UNI_1Suomalaisen Short Rest Solutionsin innovaatio lentomatkustajalle tarjottavasta erikoislepotuolista on lähdössä todelliseen lentoon. Kymmenet lentoasemat ovat olleet kiinnostuneita suomalaisinnovaatiosta.

Uni - Rest for you tarjoaa lentomatkustajalle omaa rauhaa työskentelyyn tai pieneen lepohetkeen. Erikoisvalmisteista lepotuolia on mahdollista käyttää istuimena tai sänkynä.

Tuoli on varustettu näytöllä, jonka kautta matkustaja pääsee käsiksi internetiin. Se tarjoaa kuorensa sisällä pienen säilytystilan myös käsimatkatavaroille. Lisäksi tuolissa on mahdollista ladata omia mobiililaitteita.

Väsyneen matkustajan ostettua lepoaikaa tuolista ja asetettua herätyksen on aika säätää tuoli makuuasentoon ja vetää kuori päälle. Sisällä on tilantuntua ja ilmareiät varmasti helpottavat ahtaanpaikankammoisia.

Short Rest Solutionsin toimitusjohtaja Jussi Piispanen kertoo kaiken lähteneen lentoon kansainvälisiltä World Routes 2012 messuilta Abu Dhabissa syksyllä 2012. Jo huhtikuussa 2013 Abu Dhabin kansainväliselle lentoasemalle oli rakennettu 10 tuolia käsittävä pilottialue. Tuolin voi vuokrata käyttöönsä noin 9,5 euron tuntihintaan.

Abu Dhabissa yhtiölle tarjoutui erittäin rauhallinen sijainti T3-terminaalista portilta 31. Uni-tuolien parissa työskentelevä aulaemäntä on vastaanottanut 95 prosenttisesti pelkkää positiivista palautetta suomalaistuotteesta. Useimmat tiedustelivat miksei tuotteita ole jo muilla lentoasemilla. Uni-tuolien käyttöaste on ylittänyt odotukset.

UNI_abu_1_SRSAbu Dhabin pilotointijakso on tuonut Short Rest Solutionsille huomattavaa julkisuutta. Lentoaseman sisätilojen lisäksi terminaalin ulkopuoliset viisi jättiscreeniä näyttivät yhtiön mainoksia ja kaikkiaan 160 julkaisua kirjoitti tuotteesta. Vastaavaa näkyvyyttä ei moni pysty tarjoamaan. 

Kysyntä kasvaa

UNI_3Maailmanlaajuisesti jo reilut 40 lentokenttää on ollut erittäin kiinnostunut Uni -Rest for you -tuotteesta. Neuvotteluja käydään parhaillaan eri mantereilla sekä myös kapselihotellien luvatussa maassa Japanissa. Abu Dhabista odotellaan satojen yksiköiden lisätilausta.

Lentoasemien UNI-tuolista mahdollisesti maksettava 2500 euron kuukausivuokra tulee nopeasti takaisin uutena tulovirtana. Maksettava noin kymmenen euron tuntimaksu palautuu korkealla käyttöasteella hyvinkin nopeasti. Tuolin myyntihinta on toistaiseksi liikesalaisuus, mutta se on kuitenkin useita tuhansia euroja.


Kotimainen tuote

UNI_5Short Rest Solutionsin palveluksessa on neljä henkeä ja tuotanto tehdään alihankintana Suomessa. Tuotetta valmistetaan eri paikkakunnilla ja loppukokoonpano tapahtuu Lahdessa ja Pieksämäellä. Toistaiseksi tuotteen kotimaisuusaste on 100 prosenttia.

"Suuret kasvunäkymät tuovat haastetta myös rahoitukseen", kertoo Piispanen. Yhtiön rahoitus on toistaiseksi tullut TEKES:ltä, jonka kanssa sopimus on päättymässä vuoden 2013 lopussa.

"Tulevista suurista tilausmääristä huolimatta tuotanto ei ole pullonkaula", vakuuttaa Piispanen.

Youtube-video: Uni -Rest for you -Go Sleep