Sysmän ultraturman tutkinta käynnissä

Sysman_ultraturma_1(päivittynyt) Päijät-Hämeen poliisi on yhdessä Onnettomuustutkintakeskuksen kanssa jatkanut Sysmässä eilen 3. toukokuuta tapahtuneen lento-onnettomuuden tutkintaa. Onnettomuuteen joutui ultrakevyt lentokone, joka tuhoutui maahansyöksyssä sekä sitä seuranneessa tulipalossa täydellisesti.

Koneen hylystä löydettiin kaksi vainajaa, joita ei toistaiseksi ole kyetty tunnistamaan. On todennäköistä, että onnettomuudessa menehtyi lentokoneen sysmäläinen omistajapariskunta, noin 60-vuotias mies ja hänen noin 50-vuotias vaimonsa.

otkesOnnettomuuden syystä ei voida lausua vielä mitään varmaa ja mitään yksittäistä syytä ei ole toistaiseksi suljettu pois. Koneen maahansyöksyn näki muun muassa lähistöllä partiointia suorittamassa ollut poliisipartio.

Ultra oli pudonnut maahan suoraan keula edellä ja syttynyt sen jälkeen palamaan. Kone putosi maastoon Ylä-Vehkajärven rantametsään.

Onnettomuutta tutkittiin paikanpäällä eilen illalla muutamia tunteja, pimeyden vuoksi tutkinta keskeytettiin yöksi. Poliisi sai Puolustusvoimilta virka-apua tapahtumapaikan eristykseen sekä yölliseen vartiointiin.

Cora_ultralightOnnettomuuteen joutunut ultakevyt lentokone oli Cora 200 Arius F. Sen rekisteritunnus on ilmeisesti OH-U395. Viereisessä kuvassa on Sysmässä tuhoutuneen kaltainen, mutta eri värein maalattu Cora-ultra Full Lotus-kellukkeilla.

 

Lue myös: