Tecnamin uutuuden mittaristossa on iPad mini

Astore1_TecnamItalialainen Tecnam esitteli viikonloppuna päättyneilla Aero 13 -yleisilmailumessuilla Saksassa uuden Astore-koneen. Se hyödyntää mittaristossaan Apple iPad mini -taulutietokonetta. Astore sijoittuu LSA-luokkaan ja sen hinta-arvio on noin 100 000 dollaria. Uusi kone jatkaa valmistajan suosittujen alatasojen sarjaa.

Astore2_TecnamKaksipaikkainen Tecnam Astore toimitetaan asiakkaan toivomusten mukaan Rotax 912ULS, uudella 912iS tai 914 -moottorilla varustettuna. Polttoaineeksi kelpaa 100LL:n ohella myös autobensiini.

Päänäyttönä koneen ohjaamossa on iPad mini -taulutietokone. Sille tietoa tuottaa Levil G Mini wlan-yhteydellä ja käytössä on Air Navigation Pro -ohjelma tai vastaava.

Laitteessa on myös Astorelle räätälöity sovellus, jolla voi tehdä mm. painolaskelman ja käydä läpi tarkastuslistat. Myös koneen käsikirja löytyy iPadistä.

Ensimmäiset koneet toimitetaan asiakkaille kuluvan vuoden loppupuolella. Astore sai nimensä professori Luigi Pascalen suunnittelemasta ensimmäisestä koneesta, P48 Astoresta.

Tecnam viettää tänä vuonna 65-vuotisjuhliaan ja tuotannossa on 16 konemallia. Suomessa Patria Pilot Trainingilla on käytössään yhdeksän Tecnam P2002 JF -konetta.

Aika hurja veto käyttää iPad teknologiaa Tecnamin uudessa Astore-koneessa. Mutta nämä ovat kyllä hienoja koneita ja tietysti iPad lisäys vain lisää mielenkiintoa. Kyllä Italialaiset nyt näyttivät että he osaavat! //Susanna Laine