Terrori-isku Istanbulin lentoasemalle - kymmeniä kuolleita ja satoja haavoittunutta

Istanbul_Airport_wikimedia_Milan_Suvajac(päivittynyt 14.05) Rynnäkkökivääreillä ja pommivöillä varustautuneet terroristit iskivät Istanbulin lentoasemalle Turkissa tiistai-iltana. Uusimpien tietojen mukaan kuolleita on ainakin 41 ja haavoittuneita 239. Hyökkääjiä oli kolme ja he kaikki saivat surmansa.

Kello 22 aikaan alkaneet tapahtumat sijoittuivat Istanbul Atatürk Airportin (LTBA) ennen turvatarkastusta olevalle alueelle. Ilmeisesti taksilla saapuvien lentojen alueelle tulleet terroristit aloittivat tulittamalla rynnäkkökivääreillä ja räjäyttivät lopuksi itsensä.

Netissä leviävällä turvakameravideolla näkyy, miten poliisi ampuu yhtä terminaalissa etenevää terroristia. Tämä kaatuu maahan ja poliisi lähestyy häntä juosten kuitenkin heti pois paikalta. Pari sekuntia myöhemmin haavoittunut hyökkääjä räjäyttää itsensä.

Surmansa saaneiden ja haavoittuneiden kansallisuuksista ei ole vielä tarkempaa tietoa. Kymmenen kuolleista on kuitenkin muita kuin turkkilaisia.

Mikään järjestö ei ole vielä ilmoittautunut iskun tekijäksi. Turkin viranomaisten mukaan tekotapa viittaa ISIS-järjestöön. Maassa on viime aikoina sattunut useita terrori-iskuja.

Istanbul on suosittu vaihtokenttä Turkish Airlinesin lennoilla. Kyseessä on matkustajamäärältään maailman 11. vilkkain lentokenttä.

Hyökkäys aiheutti keskeytyksen lentoliikenteeseen ja osa koneista meni varakentille. Istanbulin lentoasema avattiin uudelleen kello viisi keskiviikkoaamuna. Lennot Suomesta sujuvat normaalisti. T.T.

Päivitys: tarkennettu surmansa saaneiden määrää