Trafi aloitti liikenteen turvallisuustietoiskut - ensimmäisen aiheena lintutörmäykset

trafi_logoLiikenteen turvallisuusvirasto Trafi aloittaa kaikissa liikennemuodoissa turvallisuusasioihin liittyvien tietoiskujen julkaisun. Ensimmäisen turvallisuustiedotteen aiheena ovat ilmailun lintutörmäykset.

Lintutörmäyklsiä tapahtuu erityisesti lintujen kevät- ja syysmuuttojen aikaan. Helsinki-Vantaan lentoasemalla tehdään eniten raportteja. Liikennemääriin nähden kuitenkin esimerkiksi vuonna 2012 ”Top 5” -lentoasemia olivat Kajaani, Kemi, Ivalo, Rovaniemi ja Kauhava.

Suurin osa lintutörmäyksistä ei aiheuta vaaratilannetta tai vaikuta lennon kulkuun, mutta kaikkien ilmailijoiden tulisi panostaa lintutörmäysten ennaltaehkäisyyn. Tiedote antaa vinkkejä siitä, miten kannattaa toimia. Kuten: ohita lintu aina yläpuolelta, se väistää aina alaspäin.

Trafi julkaiseen uusia turvallisuustietoiskuja tarpeen mukaan ajankohtaisista aiheista. Turvallisuustiedotteiden pääasiallinen tarkoitus on jakaa turvallisuustietoa, jotta liikenteen parissa toimivat henkilöt ja organisaatiot voisivat huomioida ko. asiat ja sitä kautta parantaa toimintansa turvallisuutta.

Turvallisuustiedotteet julkaistaan Trafin internet-sivuilla.

Samassa osoitteessa voi myös ilmoittautua turvallisuustiedotteiden postituslistalle, jolloin tieto uudesta tiedotteesta tavoittaa nopeammin. Ainakin ensimmäinen tiedote on PDF-formaatissa.