Trafin huoli kiristyvän kilpailun uhasta lentoturvallisuudelle leviää

trafi_logoLiikenteen turvallisuusviranomainen Trafi on huolissaan lentoliikenteen rajun kilpailun vaikutuksista lentoturvallisuuteen, kirjoittaa Turun Sanomat. Lentoyhtiöiden rakennemuutoksiin liittyviä riskejä ei Trafin mukaan ole riittävästi selvitetty.

Viraston ilmailujohtaja Pekka Henttu kertoo Turun Sanomille, että Suomen lentoliikenteestä tehdään noin 5000 poikkeamailmoitusta vuodessa ja luku on kasvussa.

Lentoturvallisuuden heikkenemisen uhka johtuu Hentun mukaan lentoyhtiöiden taloudellisista ongelmista. Hän ei usko turvallisuustilanteen parantuvan tai edes pysyvän nykyisellä tasolla.

Lentoposti.fi:n artikkelissa huhtikuussa listattiin Trafin näkemiä heikentyneen taloustilanteen aiheuttamia riskitekijöitä, jotka vaikuttavat suoraan lentoturvallisuuteen. Niitä ovat esimerkiksi:

- tinkiminen koulutuksesta

- huoltotoimenpiteiden laiminlyöminen

- siirrettyjen vikojen väärinkäyttö

- alivakuuttaminen

- vakuutuksen laiminlyönti

- jäänpoiston laiminlyönti.

 

Lue lisää:

Huhtikuun alussa julkaistu Lentoposti.fi-artikkeli lentoliikenteen turvallisuusuhkista:

Trafi: EU-alueen lentoyhtiöt kovassa puristuksessa

 

Kannattaa aloittaa tutustumalla Blue1:n tekniikan toimintaan, jossa kustannustehokkuutta haetaan lentoturvallisuuden kustannuksella. Koneita maadoittavia vikoja jätetään ilmailulakien ja määräysten vastaisesti kirjaamatta, jotta voitaisiin toteuttaa suunniteltua liikenneohjelmaa.