Transaeron laivastoa lennettiin jonossa Espanjaan - Aeroflot ottaa reittejä haltuunsa

Transaero_FR24_ferry_1Konkurssiin päätymässä olevan Transaeron laivastoa lennettiin lauantain ja sunnuntain aikana Euroopan halki Espanjan Terueliin. Venäjän ilmailuviranomainen Rosaviatsia peruu Transaeron lentotoimintaluvan maanantaina 26. lokakuuta. Transaeron nykyreiteistä ainakin 56 siirtyy Aeroflotin reittiverkostoon.

Transaeron noin 100 koneen laivastosta suurin osa oli hankittu leasing-yhtiöiden kautta. Koneita on siirretty eri kohteisiin jo noin viikon ajan. Kuluvan viikonlopun aikana kymmeniä koneita siirrettiin Espanjan Terueliin, jossa sijaitsee Euroopan suurimman lentokoneiden varastoijan Tarmac Aerosaven toimipiste. Espanjaan siirtolennettyjen koneiden joukossa oli mm. tiikeri-erikoismaalauksessa ollut Boeing 747.

TarmacAerosave_1Tarmac Aerosave on EASA:n ja FAA:n hyväksymä koneiden varastoija, kierrätyspaikka sekä huolto-organisaatio. Sen hallinnoimille alueelle Teruelissa ja Ranskan Tarbesissa voidaan sijoittaa noin 250 lentokonetta. Tarmac Aerosavessa ovat mukana mm. Airbus, Sita France ja Safran.

Yhtiön varastoon on päätynyt vuoden 2014 lopulla myös talousvaikeuksissa olleen Utairin laivastoa. Konkurssiin menneen lentoyhtiön koneita on Euroopassa lennetty jonomuodostelmassa takaisin leasing-yhtiön haltuun mm. vuonna 2012, kun Unkarilaisen Malevin lennot loppuivat.

Transaeron lennoille lippuja ostaneet matkustajat kuljetetaan kohteisiin Aeroflotin ja muiden venäläisyhtiöiden lennoilla. Palkkioksi operaatiosta Aeroflot saa haltuunsa 56 Transaeron ulkomaan reittiä, kertoo uutistoimisto TASS. Aeroflot otti laivastoonsa myös 34 Transaeron leasing-konetta, joista 20 oli Boeingin valmistamia laajarunkokoneita.

Lue myös: