TUI saa Saksan valtiolta EU:n hyväksymän 1,25 miljardin euron tukipaketin

TUI_fly_nordicEuroopan komissio on hyväksynyt valtionapurahoitusta TUI-konsernille kaikkiaan 1,25 miljardin euron osalta. Kyseessä on EU:n valtionapusääntöjen tilapäisten tukitoimenpiteiden mukainen lisärahoitus Covid-19-pandemian ajalle. Kyseessä on jo kolmas TUI:lle annettava tukipaketti.

Saksan suunnitelmat tukea TUI AG:ta eli TUI-konsernin emoyhtiötä 1,25 miljardilla eurolla on saanut EU-komission hyväksynnän valtionapusääntöjen mukaisesti. TUI on saanut Saksalta tukirahoitusta jo maaliskuussa sekä elokuussa 2020.

787_cabin_thomsonTUI on saksalainen suurtoimija matkailualalla, jolla on toimintaa useassa EU:n jäsenmaassa. Useiden tytäryhtiöiden kautta TUI-konserniin kuuluu kaikkiaan viisi lentoyhtiöitä (TUI Airways, TUI fly Deutschland, TUI fly Belgium, TUI fly Netherlands ja TUI fly Nordic), joilla on yli 100 lentokonetta sekä yli 400 hotellia, 15 risteilyalusta, yli 1000 matkatoimistoa ja verkkosivustoa.

Matkustuskysyntä on laskenut merkittävästi Covid-19-pandemian matkustusrajoitusten seurauksena ja on heikentänyt TUI:n taloudellista tilannetta. EU-komission mukaan TUI:lla on tällä hetkellä riski ajautua maksukyvyttömäksi.

Saksa ilmoittikin EU-komissiolle hakevansa hyväksyntää valtionapusääntöjen tilapäissäädöksen mukaisesti. Komissio antoi hyväksyntänsä suunnitelmalle 4. tammikuuta 2021. Erilaisin rahoitusratkaisuin toteutettavan tukipaketin määrä on enintään 1,25 miljardia euroa.