Ural Airlines aloitti reittilennot Helsinki-Vantaalle

ural_airbus_vantaaVenäläinen Ural Airlines aloitti reittilennot Jekaterinburgista Helsinki-Vantaan lentoasemalle 1. kesäkuuta keskiviikkona. Ural toimii tiiviissä yhteistyössä matkanjärjestäjä U-Tourin kanssa, joka tuo Kiinasta matkustajia Suomeen Jekaterinburgin kautta.

Ural Airlines operoi Helsinki-Vantaalle kahdesti viikossa kesäkuusta lokakuuhun. Reitillä käytettävä konetyyppi on Airbus A320. Ensilennolla Helsinki-Vantaalle nähtiin leasing-yhtiö GECAS:lta vuokrattu, vuonna 2004 valmistunut VQ-BDJ (MSN 2187).

Otsikkokuvassa kone on Helsinki-Vantaan Non-Schengen -puolen matkustajasillassa. Airbus  toivotettiin tervetulleeksi lentoasemalle pelastuslaitoksen Rosenbauer-sammutusajoneuvojen suihkuttamalla perinteisellä vesikaaritervehdyksellä

"Finavian puolesta toivotamme Ural Airlinesin sekä Utourin matkustajat lämpimästi tervetulleeksi lentoasemallemme ja Suomeen. Kiinalaismatkustajien määrä Helsinki-Vantaalla on noussut viime aikoina runsaasti ja sama suuntaus jatkuu. Panostamme tänä vuonna yhä enemmän kiinalaismatkustajien palveluihin ja ostosmahdollisuuksiin", sanoo johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

Helsinki-Vantaalla aloittavat kesällä palveluoppaat, jotka osaavat kertoa kiinaksi erityisesti lentoaseman ostosmahdollisuuksista. Jo aiemmin Finavian asiakaspalveluun on palkattu kiinankielentaitoisia työntekijöitä helpottamaan kiinalaisten matkantekoa.

"Aasiasta on nyt Helsinki-Vantaalle loistavat yhteydet. Nyt avattavan Ural Airlinesin lentoyhteyden lisäksi Helsinki-Vantaalle on 17 suoraa lentoreittiä Aasian eri kohteista. Kiinassa uusin kohde on Guangzhou, jonka reittiavajaisia vietettiin lentoasemalla toukokuun alussa", kertoo Sundelin.

Ural Airlinesin pääkentät ovat Moskovan Domodedovo ja Jekateringburg. Vuonna 2013 yhtiö kuljetti 4,5 miljoonaa matkustajaa. Ural Airlines on käynyt läpi IATA:n IOSA-turvallisuusauditoinnin.

Yhtiön laivastossa on kaikkiaan 34 Airbusin kapearunkokonetta. Niistä 19 on Helsinki-Vantaalle operoivia A320-koneita. Kymmenen on suurempaa A321-tyyppiä ja viisi pienempiä A319-koneita.

Lue myös: