USAFEn ja Ruotsin ilmavoimien komentajat vierailivat tammikuussa Suomessa - yhteistyötä syvennetään

USAFE_Suomessa_2023_1Suomen Ilmavoimien komentaja komentaja kenraalimajuri Juha-Pekka Keränen on isännöinyt Yhdysvaltain Euroopan ja Afrikan ilmavoimien sekä Naton ilmavoimaesikunnan ja Ruotsin ilmavoimien komentajan vierailuja Satakunnan ja Karjalan lennostoissa.

Yhdysvaltain Euroopan ja Afrikan ilmavoimien sekä Naton ilmavoimaesikunnan komentaja kenraali James B. Hecker vieraili Karjalan lennostossa ja Ilmavoimien esikunnassa 18.‒19.1.2023.

USAFE_Suomessa_2023_2Vierailun tarkoituksena oli syventää Suomen ja Yhdysvaltain ilmavoimien kahdenvälistä yhteistyötä sekä perehdyttää kenraali Hecker Ilmavoimien toimintaympäristöön. Osana vierailua kenraali Hecker tutustui myös Ilmavoimien Hornet-kaluston suorituskykyyn.

Hieman aiemmin eli 16.‒17.1.2023 Suomessa vieraili myös Ruotsin ilmavoimien komentaja kenraalimajuri Jonas Wikman. Hänen vierailukohteensa oli Satakunnan lennosto. Kenraalimajuri Wikman aloitti Ruotsin ilmavoimien komentajana joulukuussa 2022. Myös Suomen ja Ruotsin ilmavoimien yhteistyö jatkuu erittäin tiiviinä.

SWEAF_Suomessa_2023_1"Jatkuva tiedonvaihto, yhteiset harjoitukset ja säännölliset Cross Border Training -lentokierrokset ylläpitävät ja kehittävät yhteistoimintakykyämme", totesi kenraalimajuri Keränen, joka isännöi molempien komentajien vierailuja Suomessa. MH