Uusi Suvanto-loungekonsepti Helsinki-Vantaan lentoasemalle

EFHK_WDC2012Finavia, Martela, UPM, Fortum, Karelia-Upofloor ja Clear Channel esittelevät uuden Suvanto-nimeä kantavan loungekonseptin Helsinki-Vantaan lentoasemalla.Suvanto-konsepti on syntynyt Finavian ja yhteistyöyritysten yhteisenä WorldDesign Capital Helsinki 2012 -hankkeena. Se on näkyvä osa designpääkaupunkivuoden tarjontaa Helsinki-Vantaan lentoasemalla aina vuoden 2013 puolelle asti. Kaikkiaan Suvanto lounge-kokonaisuuksia rakennetaanlentoasemalle kolme kappaletta.

Suvanto on työ- ja lepopisteiden muodostama keidas, jossa on mahdollisuus työskennellä ja rentoutua. Lisäksi Suvanto tarjoaa mahdollisuuden erilaisten sähköisten päätelaitteiden lataamiseen.

 ”Tavoitteenamme on ollut luoda uudenlainen kaikille avoin matkustajapalvelu, joka vastaa muuttuvan matkustuskulttuurin haasteisiin. Finavian tavoitteena on vahvistaa entisestään Helsinki-Vantaan asemaa Pohjois-Euroopan johtavana vaihtokenttänä. Tähän liittyen teemme jatkuvasti kehitystyötä matkustajakokemuksen parantamiseksi lentoasemalla”, sanoo johtaja Marko Tikkanen Finaviasta.

Käytännössä jokaisella lentomatkustajalla on tätä nykyä mukanaan jokin sähköllä toimivalaite – monilla useampiakin. Laitteiden lataaminen lentomatkoilla ja maailmanlentoasemilla ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys. Yksi Suvannon keskeinenpalvelu onkin laitteiden lataamisen mahdollistaminen työskentelyn tairentoutumisen lomassa.

”Meille on luontevaa tuoda energiaa lentomatkustajienarjen tarpeisiin. On tärkeää, että matkustajat voivat ladata laitteitaan myös lentokentällä - oli kyse sitten lomalle otettavasta kamerasta tai tärkeään esitykseen käytettävästä työkoneesta", Fortumin viestintä- ja markkinointijohtaja Aki Koskinen sanoo.

Finavian tavoitteena on tehdä Suvanto-konseptista pysyvä osa Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajapalveluita myös designpääkaupunkivuoden jälkeen. Myös konseptin laajentaminen muille keskeisille lentoasemille Suomessa on mahdollista.