Vaaratilanne Porissa - pienlentokone päätyi kiitotien sivuun, ei henkilövahinkoja

SIO_Cessnat_2Porin lentokentällä tapahtui vaaratilanne torstaina 21. huhtikuuta 2022. Pelastuslaitos sai iltapäivällä kello 14.02 hälytyksen keskisuuresta ilmaliikenneonnettomuudesta. Suurempi hälytysvaste peruttiin, kun syyksi selvisi pienlentokoneen ajautuminen kiitotien sivuun

"Saimme hälytyksen ilmaliikenneonnettomuudesta, mutta lentoaseman oma pelastuslaitos ilmoitti ettei kyseessä ole varsinainen lento-onnettomuus. Tehtävämme peruttiin emmekä käyneet paikalla. Kyseessä oli pienlentokoneen suistuminen kiitotien sivuun", kertoi päivystävä palomestari Janne Kumpulainen Lentoposti.fi:lle. 

Vaaratilanteessa pienlentokone, jossa oli yksi henkilö oli päätynyt kiitotien ulkopuolelle. Lentokone oli tapahtumien jälkeen edelleen pyörillään eikä tapauksesta tullut henkilövahinkoja.

"Kyseessä oli lento-oppilaan ensimmäinen yksinlento ja laskeutumisen aikana vallinneiden sivutuuliolosuhteiden vaikutuksesta Cessna 172 ajautui kiitotien sivuun ja siitä hieman nurmikon puolelle. Oppilas sammutti nopeasti koneen moottorin. Tapahtumien jälkeen hän työnsi itse koneen takaisin kiitotielle", kertoi Suomen ilmailuopiston toimitusjohtaja Juha Siivonen Lentoposti.fi:lle.

Pori on Suomen ilmailuopiston kotikenttä.

Päivitys kello 17.58: Korjattu konetyyppi, joka oli C172 eikä C152.