Vaasa nousi Finavian verkoston vuoden lentoasemaksi

Vaasa_Airport_1Finavian vuoden verkostolentoasemaksi valittiin Vaasan lentoasema. Kyseessä on matkustajamääriltään Suomen viidenneksi suurin lentoasema, joka on Finavian mukaan kerännyt kehut kehitystyöstä ja palveluasenteen parantumisesta.

"Vaasalaiset saavat olla ylpeitä lentoasemastaan, joka on alueensa elinkeinoelämälle ja asukkaille tärkeä linkki matkalla Helsinkiin, Tukholmaan ja muihin kansainvälisiin kohteisiin", sanoo Finavian toimitusjohtaja Kari Savolainen.

"Lentoasemaa on johdettu systemaattisesti ja varsinkin viimeisen vuoden aikana on menty paljon eteenpäin. Lentoaseman toimintakulttuuri ja operatiivinen toiminta ovat kehittyneet vähitellen tavoiteltuun suuntaan. Taloudellisillakin mittareilla lentoaseman kehitys on ollut hienoa seurattavaa ja tuottavuus on noussut. Vaasan lentoasema on hyvä osoitus siitä, että johtamisella ja organisaatiokulttuuriin määrätietoisesti vaikuttamalla saadaan aikaiseksi myönteisiä tuloksia monella mittarilla mitattuna", kertoo Savolainen.

Vaasa_AviatorSolaris_1Vaasan lentoasemalla oli vuonna 2016 yhteensä 288 520 matkustajaa. Kasvua vuoteen 2015 verrattuna oli 2,2 prosenttia. Kasvu on edelleen tulevaisuudessa mahdollista esimerkiksi alueen elinkeinoelämän kehittyessä. Koko lentoasemaverkostoon verrattuna Vaasan lentoasemalla on keskimääräistä enemmän liikematkustusta.

Lentoaseman matkustajamäärän odotetaan kasvavan hieman myös tänä vuonna. Esimerkiksi SAS lisäsi maaliskuusta lähtien lentoja Tukholman ja Vaasan välillä.

"Lentoasema on olemassa asiakkaitaan eli matkustajia ja lentoyhtiöitä varten. Mittaamme asiakastyytyväisyyttä säännöllisesti ja olemme huomanneet, että positiivista palautetta ropisee aikaisempaa enemmän. Työ palveluasenteen parantamiseksi kantaa siis hedelmää", toteaa Savolainen.

"Ei pidä myöskään unohtaa keskusteluyhteyttä lentoaseman ja sen naapureiden sekä muiden sidoskumppaneiden välillä. Finavia on aktiivinen toimija mm. liikenteen, matkailun ja muun elinkeinoelämän mahdollistajana. Siksi teemme paljon yhteistyötä muun muassa kaupunkien kanssa. Näitä tiiviitä yhteyksiä kumppaneihimme vaalitaan Vaasassa jatkossakin", päättää Savolainen.

Vaasan lentoaseman päällikkönä Finaviassa toimii Petri Lampi.

Vuoden lentoasema -valinta tehtiin 27. kerran. Ensimmäisen kerran Finavia valitsi vuoden lentoaseman vuonna 1990. Viime vuonna vuoden lentoasemaksi valittiin Oulun lentoasema.