Valmistuvat Hawk-ohjaajat haastavaan Final 23 -lentotoimintaharjoitukseen Keski-Suomen ylle

MLU_HW_3Ilmasotakoulun Hävittäjälentolaivue 41 järjestää kaksiosaisen Final 23 -lentotoimintaharjoituksen Tikkakosken tukikohdassa. Kyseessä on valmistuvien Hawk-ohjaajien loppuharjoitus haastavassa toimintaympäristössä. Taivaalle nousevat Hawkien lisäksi myös F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjä ja Learjet 35 -yhteyskone.

Final 23 -lentotoimintaharjoitus järjestetään 13.‒17.3.2023 sekä 20.‒24.3.2023. Harjoituksen lentotoiminta suuntautuu Keski-Suomen ylle Jyväskylä‒Virrat‒Kauhava‒Haapajärvi‒Kiuruvesi‒Suonenjoki väliselle alueelle arkipäivisin virka-aikaan.

Tilapäiset erillisvarausalueet saattavat aiheuttaa muulle ilmaliikenteelle reitti-, korkeus- tai aikarajoituksia. Harjoituksessa käytetään myös matalia lentokorkeuksia ja lentotoimintaa tapahtuu myös ilmatilavarausten alapuolella valvomattomassa ilmatilassa.

Kyseessä on Hawk-lentokoulutuksesta valmistuvien Ilmavoimien ohjaajien loppuharjoitus, jossa lento-oppilaat soveltavat oppimiaan taistelulentäjän taitoja haastavassa toimintaympäristössä.

Lentotoimintaan osallistuu yhteensä kymmenen Hawk-suihkuharjoituskonetta, yksi F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjä sekä yksi Learjet 35A/S -suihkukone.