Viisi menehtyi kahden pienkoneen törmäyksessä Kanadassa

Kaksi pienkonetta törmäsi lauantaina ilmassa Saskatchewanin provinssissa Kanadassa. Kaikki koneissa olleet viisi ihmistä saivat surmansa. Piper PA-28-140 Cherokee (N321YZ) oli matkalla Calgarystä pieneen St.Brieuxin kaupunkiin. Lähellä päämääräänsä se törmäsi Lake LA-4-200 Buccaneer -amfibiokoneeseen (C-GFCH), joka oli lennolla La Rongesta provinssin pääkaupunkiin Reginaan.

Piperissä oli kaksi miestä ja poika, Buccaneerissa taas mies ja nainen. Kaikki menehtyivät törmäyksessä ja sitä seuranneessa maahansyöksyssä. Piper oli matkalla St.Brieuxiin noutamaan kylvökoneen varaosia lentokentän vieressä sijaitsevalta tehtaalta.

Aluksi pelastajat luulivat kyseessä olevan vain yhden koneen onnettomuuden. Pian selvisi, että mukana oli toinenkin ilma-alus. Hylyt löytyivät noin kilometrin päässä toisistaan, toinen pieneen suolampeen syöksyneenä.

Onnettomuudessa oli runsaasti huonoa onnea, sillä lentoliikenne alueella on erittäin vähäistä. Kanadan kuninkaallisen ratsupoliisin mukaan syy ei ole selvillä, mutta tutkinta on käynnistynyt. Tapauksella oli silminnäkijä, joka hälyytti viranomaiset.