YIT toteuttaa Tampere-Pirkkalan lentoaseman kiito- ja rullausteiden päällysteurakan

Pirkkala_kylttiYIT ja Finavia ovat allekirjoittaneet sopimuksen Tampere-Pirkkalan lentoaseman päällystysurakasta. Työt alkavat huhtikuussa ja päättyvät elokuussa 2018. Urakan kokonaisarvo on noin 3,7 miljoonaa euroa. Finavia laajentaa Pirkkalan lentoaseman asematasoa kasvavan ja monipuolisen lentoliikenteen tarpeisiin.

Nyt solmitun sopimuksen mukainen urakka sisältää kiitotien, rullausteiden ja asematasojen päällystyöt. Lisäksi lentoasemalla suoritetaan remixer-tasausta sekä jyrsintätöitä. Työhön kuluu asfalttimassoja noin 53 000 tonnia.

”Urakka on erittäin vaativa, sillä työskentelemme osan ajasta toimivassa lentoasemaympäristössä. Pitkäaikainen kesto ja elinkaarikustannukset ovat tärkeitä kriteerejä lentokenttäpäällysteen valinnassa, joten painotamme sen laadussa stabiliteettia ja säänkestävyyttä”, kertoo johtaja Markku Lilja YIT:ltä.

Pirkkala_T2”Tampere-Pirkkalan lentoaseman operaatiomäärät ovat nousussa ilmailualan uuden koulutuskeskuksen ja kasvavan matkustajaliikenteen ansiosta. Liikennealueiden uudelleenpäällystys ja samaan aikaan tehtävä asematason laajentaminen vastaavat monipuolisen lentoliikenteen tarpeisiin. Kokonaisuudessaan Finavia investoi lentoaseman kehittämiseen 15 miljoonaa euroa", sanoo Tampere-Pirkkalan lentoaseman päällikkö Mari Nurminen Finaviasta.

Finavian Tampere-Pirkkalaan suunnittelemat peruskorjaus- ja laajennustyöt toteutetaan useassa vaiheessa 16. huhtikuuta alkaen. Toinen vaihe käynnistyy 30. huhtikuuta alkaen ja kolmas vaihe käynnistyy 14. toukokuuta.

Finavia on suunnitellut remontoinnin aikataulun siten, että työt haittaisivat lentoliikennettä mahdollisimman vähän. Työt vaikuttavat kiitotien 06/24 ja sen normaaleiden lähestymismenetelmien käytettävyyteen. Remontin aikana 26.4. - 21.6.2018 välisenä aikana on käytössä lyhennetty kiitotie 06/24C. Sen mitta on 2040 metriä.

Lentokenttä on suljettuna kokonaan lentoliikenteeltä 17.7.–12.8.2018 välisenä aikana, jolloin lentoliikennettä olisi muutoinkin ollut vain vähän. Siviililentoliikenteen lisäksi Pirkkalasta käsin toimii myös Satakunnan lennosto ja Patria Pilot Training.

YIT urakoi parhaillaan Finavialle Helsinki-Vantaan lentoasemalla myös terminaalin laajennus- ja muutostöitä, jotka valmistuvat vuonna 2020.

Lue myös: