Disneyn Planes jatkaa ilmassa Cars-animaation viitoittamalla tiellä (video)

planes_disneyDisneyn Cars-animaatioelokuva vuodelta 2006 sai suuren suosion etenkin nuoremman yleisön parissa. Nyt sille on tulossa seuraaja: Planes. Pääosassa on lannoituskone Dusty, joka haluaisi mukaan Air Race -kilpailuihin. Trailer-videon perusteella luvassa on upeaa 3D-ilmailuanimaatiota.

Carsin viehätys perustui siihen, että autot animoitiin hahmoiksi, joista oli helppo pitää. Elokuvan suosio toi sille jatko-osan vuonna 2011. Mielenkiintoista nähdä, miten samalla konseptilla lentokoneita inhimillistävä Planes vetoaa suureen yleisöön.

planes2_disneyAinakin Planes tarjoaa parasta 3D-tietokoneanimaatiota, mitä nykytekniikalla on tarjolla. Tietokoneiden tehot ovat kasvaneet vuosien varrella huimasti sitten Carsin ensi-illan.

Voi olla, että ilmailevia vanhempia ei tarvitse kovin paljon painostaa viemään jälkikasvuaan Planes-elokuvaa katsomaan. Tosin sen tulosta suomalaisille valkokankaille ei ole vielä tietoa.

Carsin takana oli Disneyn kuuluisa Pixar-studio, jonka menestyksiin lukeutuu mm. Toy Story. Uutuus Planes on kuitenkin Disney Toon Studiosin tuotantoa, vaikka taustalta löytyy samoja henkilöitä.

Planes aiottiin ensin julkaista suoraan DVD-levitykseen, mutta se tulee kuitenkin elokuvateattereihin Yhdysvalloissa elokuun alussa. Filmi on suunnitellun trilogian ensimmäinen osa.

Planesin ensi-ilta on missäpä muualla kuin Oshkoshin experimental-tapahtumassa eli EAA Air Venturessa 6. elokuuta. Siellä se esitetään Fly-In -teatterissa. Trailerin perusteella luvassa on yleisömenestys ainakin Oshkoshissa. Teattereihin elokuva tulee Yhdysvalloissa 9. elokuuta.

402B_airtractorDustyn esikuvana on potkuriturbiinilla varustettu Air Tractor AT-402B -lannoituskone. Oskoshissa onkin mukana myös Air Tractor AT-301, joka on maalattu Dustyn väreihin.

Kone nähdään taivaalla Planes-elokuvan musiikin säestyksellä. "Dusty" kiertää kesän 2013 aikana myös 11 muussa ilmailutapahtumassa.

 Lue myös:

Ilmailuanimaatio Lentsikat ensi-iltaan 27. syyskuuta - katso Suomi-traileri

Trailer-video kannattaa katsoa kokoruututilassa.