Komeita kuvakulmia FlyViaHelsingin Airbus A350 XWB -laskeutumisvideossa

a350_video_youtube_flyviahelsinkiFinavia on julkaissut 13. elokuuta YouTubessa FlyViaHelsinki -tilillään monipuolisesti kuvatun videon Airbus A350 XWB -koneen saapumisesta ensivierailulleen Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Vajaassa vuorokaudessa editoidussa videossa on runsaasti erilaisia kuvakulmia koneen laskusta mm. finaalin alta sekä rullauksesta VIP President -terminaalin eteen.

Finavian Mika Ajomaan kuvaamassa videossa kameroita on sijoitettu mm. Follow Me -ajoneuvoihin sekä useaan paikkaan koneen rullausreitin varrella. Komein näkymä on suoraan kiitotien 22L finaalin alle sijoitetusta kamerasta.

Videolta voi nähdä, miten ns. Lemminkäisen kallioille kiitotien päähän on kerääntynyt poikkeuksellisen runsaasti katsojia seuraamaan koneuutuuden ensivierailua. Vastaavia yleisömassoja kuin Airbus A380 -superjumbon saapuessa syyskuussa 2010 ei kuitenkaan nähty (lue juttu tapahtumasta: A380 ruuhkautti lentoaseman ympäristön).

Luonnollisesti mukana on myös raskaiden Rosenbauer Panther -pelastusajoneuvojen vesisuihkuillaan tekemä perinteinen saapumistervehdys.

Lue myös Lentoposti.fi -juttuja aiheesta:

Finnairin tuleva laajarunkokone A350 XWB saapui Helsinki-Vantaalle

Komposiittirakenteinen A350 XWB tuo uuden ympäristön lentäjille ja lisää tilaa matkustajille

Finnair varustaa uudet A350XWB -koneet 297 matkustajaistuimella

Finnairin ensimmäiset A350-kohteet julki