AirBaltic avaa kesäaikataulukaudella 2017 uuden reittiyhteyden Tampere-Pirkkalaan

CS300_HEL_side(päivittynyt 21.07) AirBaltic suunnittelee avaavansa 26. maaliskuuta 2017 alkavalla kesäaikataulukaudella ainakin kahdeksan uutta reittiä. Yksi näistä Baltian alueen yhteyksiä parantavista reiteistä suuntautuu Tampere-Pirkkalaan.


"AirBaltic on Baltian alueelle tärkeä linkki maailmaan. Osana Horizon 2021 -liiketoimintasuunnitelmaa parannamme yhteyksiämme avainlentokentille avaamalla vähintään kahdeksan uutta reittiä vuonna 2017", kertoo AirBalticin toimitusjohtaja Martin Gauss.

"Lisäksi parannamme entisestään palveluamme nykyisillä reiteillä ottaen vähitellen käyttöön aivan uudet kanadalaisvalmisteiset Bombardier CS300 -suihkukoneet", jatkaa Gauss.

AirBaltic on Bombardier C Series CS300 -koneen avausasiakas. Ensimmäisen koneyksilön on määrä liittyä yhtiön laivastoon vuoden 2016 viimeisellä neljänneksellä. Kaikkiaan AirBaltic on tilannut 20 CS300 -konetta.

Kesäkaudelle airBaltic lisää Riiasta lähtevään reittiverkostoonsa Geneven, Aberdeenin, Stavangerin, Göteborgin, Tampereen ja Catanian. Lisäksi Vilnasta avataan reitit Pariisiin ja Müncheniin.

q800_2_airbalticRiika-Tampere-Pirkkala -reittiä on määrä lentää kuudesti viikossa 26. maaliskuuta 2017 alkaen. Lopullisia aikatauluja ei ole vielä lyöty lukkoon vaan niitä suunnitellaan yhdessä Tampereen alueen toimijoiden kanssa.

"Toivotamme AirBalticin lämpimästi tervetulleeksi Tampereelle. Olemme erittäin tyytyväisiä, että saamme uuden reittiyhteyden palvelemaan Pirkanmaan alueen matkustajia", sanoo  Finavian aluejohtaja ja Tampere-Pirkkalan lentoaseman päällikkö Mari Nurminen.

"Nyt Tampereelta on alueen väestön kokoon verraten poikkeuksellisen hyvät yhteydet, sillä alue yhdistyy eri puolille maailmaa peräti kolmen eri vaihtolentoaseman kautta", jatkaa Nurminen.

Samoin avoinna on vielä reitillä käytettävä konetyyppi. Todennäköinen vaihtoehto on Dash 8 Q400 NG -potkuriturbiinikone mutta reitillä nähtäneen myös uusi CS300-suihkukone.

airBaltic lentää yli 60 kohteeseen kotikentältään Latvian Riiasta. Reitit suuntautuvat Skandinaviaan, IVY-maihin ja Lähi-itään. Tämän lisäksiair Baltic lentää suoria lentoja myös Tallinnasta ja Vilnasta.

Päivitys 21.07: Lisätty Finavian kommentit.

Lue myös: