AirBaltic palauttaa lentoyhteyden Riiasta Helsinkiin 25.5. lähtien

CS300_suihkutusAirBaltic on saanut Latvian liikenneministeriöltä erikoisluvan lentoliikenneyhteyksien käynnistämiseksi. Baltian-reittien jälkeen seuraavaksi palautetaan lentoyhteydet Riiasta Helsinki-Vantaalle, Müncheniin sekä Berliiniin.

“Tarjoamme parhaat yhteydet Baltiasta. Nyt me palaamme selvällä päämäärällä säilyttämään asemamme alueella. Keskitymme Airbus A220-300 laivastolla operointiin ja olemme hyvissä asemissa liikenteen käynnistämiseen", sanoo airBalticin toimitusjohtaja Martin Gauss.

AirBaltic aloittaa lentoyhteyksien palauttamisen ja käynnistää lennot Helsinki-Vantaalle 25. toukokuuta 2020. Ensivaiheessa lentoja on tarjolla kahdesti päivässä maantaina, keskiviikkona, perjantaina ja sunnuntaina. Päivittäisiä lentoja on tarjolla 8. kesäkuuta alkaen. Päivittäisten lentojen määrää Riika-Helsinki -reitillä lisätään asteittain myös heinä- ja elokuussa.

Lentoliikennettä Riiasta kasvatetaan muutenkin, sillä lennot myös Müncheniin avataan 25. toukokuuta. Kesäkuun alusta lähtien lennetään myös Berliiniin.

Jo näitäkin aiemmin eli 18. toukokuuta airBaltic käynnisti lennot Riiasta Tallinnaan ja Vilnaan. Niiden lisäksi lennetään myös erikoislentoja Frankfurtiin sekä Osloon. Tallinnasta airBaltic lentää myös Amsterdamiin, Kööpenhaminaan, Osloon ja Vilnaan.

AirBaltic lentää Airbus A220-300 -koneilla, joiden määrää kasvatetaan kysynnän elpyessä. Nykyisen laivaston koko on nykyisin 22 konetta. Leikatulla kapasiteetilla on määrä lentää vuodet 2020 ja 2021, jonka jälkeen kasvua haetaan jopa 50 Airbus A220-300 -koneen laivastolla vuoden 2023 loppuun mennessä. AirBaltic tilasi vuonna 2018 kaikkiaan 60 A220-300 -konetta. Tilauksesta 30 oli optioita.

Lue myös: