Airbus Military luovutti ensimmäisen Atlaksen

a400_french_firs_nett_airbusmilitaryAirbus Military on torstaina 1. elokuuta luovuttanut Ranskan ilmavoimille ensimmäisen A400M Atlas -kuljetuskoneen. MSN7 liitetään perjantaina ilmavoimien vahvuuteen. Sen tuleva tukikohta on Orleans-Bricy.

Myöhässä olevan konehankkeen siirtyminen käyttövaiheeseen on merkittävä askel Airbus Militarylle ja emoyhtiö EADS:lle. Ranskan ilmavoimissa nimellä Atlas tunnettua A400M-kuljetuskonetta on kehitetty kymmenen vuotta.

Kone teki ensilentonsa joulukuussa 2009 ja takana on 5000 koelentotuntia. Tässä yhdessä Euroopan puolustusteollisuuden keskeisimmistä hankkeista on ollut mukana 40 000 työntekijää.

Ensimmäisen koneen vastaanottanut Ranskan ilmavoimat Armée de l'Air lkäyttää sitä aluksi miehistöjen koulutukseen. Nyt tapahtunut luovutus oli vain sopimustekninen, varsinaiset juhlallisuudet järjestetään kun lomakausi Etelä-Euroopassa on ohi.

A400M on neljällä EuroProp TP400 -potkuriturbiinimoottorilla varustettu kuljetuskone. Se kykenee toimimaan lyhyiltä ja päällystämättömiltä lentopaikoilta. Kone voi kuljettaa 116 laskuvarjojääkäriä tai 37 tonnia rahtia.

 

Lue myös: