Apalin konkurssipesä löysi ostajan - Siivet-lehdelle jatkaja Jämiltä

apali_siivet_0314_apaliJFI Airshow Oy on 28. marraskuuta ostanut Apali Oy:n konkurssipesältä Siivet- ja Kaliberi -lehtien julkaisuoikeudet. Kuten Lentoposti.fi tuoreeltaan kertoi, ne olivat myytävänä Huutokaupat.com -sivustolla, mutta korkeinta tarjousta ei hyväksytty. Nyt toteutuneessa kaupassa ostajan taustalla ovat samat tahot, jotka ovat vastanneet Jämi Fly In -tapahtumasta.

Siivet on suomalainen vuodesta 1986 lähtien ilmestynyt ilmailualan aikakauslehti. Sen taustalla on ollut entisiä Ilmavoimien työntekijöitä ja julkaisu käsittelikin runsaasti sotilasilmailua.

Apalin omistaja ja perustaja Rauni Vainio menehtyi nopeasti edenneeseen sairauteen viime elokuussa. Lehden ilmestyminen päättyi Apali Oy:n kustantamana, kun yhtiö asetettiin konkurssiin marraskuussa 2014. Viimeiseksi numeroksi jäi kesäkuussa ilmestynyt Siivet 3/2014 (otsikkokuvassa).

Jämi Fly In & Airshow -tapahtuman ja Apalin välinen yhteistyö käynnistyi jo vuonna 2008, jolloin julkaistiin ensimmäisen kerran tapahtuman liitenumero Siivet-lehden välissä.

"Kun marraskuun alussa huomasimme Lentoposti.fi -uutissivustolta jutun Apalin kustantamien Siivet- ja Kaliberi -lehtien julkaisuoikeuksien huutokaupasta, päätimme hetken tuumailun jälkeen ryhtyä leikkiin mukaan", kerrottiin perjantai-iltana Jämi Fly In -tapahtuman nettisivuilla.

"Erinäisten vaiheiden jälkeen tarjouksemme hyväksyttiin torstaina 20. marraskuuta ja kauppakirja allekirjoitettiin viikkoa myöhemmin perjantaina 28. marraskuuta."

Kaliberi-lehden julkaisuoikeudet aiotaan myydä eteenpäin. Se voi kuitenkin olla haastavaa, sillä kaikki alan lehdet ovat olleet vaikeuksissa uuden tiukentuneen aselainsäädännön takia. Alan liikkeiden myynti on laskenut ja samalla mainostajat ovat karkonneet.

Siivet-lehden julkaisua JFI Airshow aikoo sen sijaan jatkaa. Aikataulusta ja muusta vastaavasta ostaja tiedottaa lähiaikoina.

Samaan aikaan Apalin kustantamia ilmailu- ja militariakirjoja on myynnissä Kirjapörssi-ketjun myymälöissä. Useimmat niistä sijaitsevat ABC-liikenneasemilla. Alennukset ovat jopa 60 prosenttia. +TT+

Lue aiemmat Lentoposti.fi -jutut aiheesta: