Blue1 on nyt wet lease -palveluyhtiö

blue1charter_blue1Blue1:n kaupallisen toiminnan vastuu siirtyi marraskuun alussa emoyhtiö SAS:lle. Suomalaisosapuoli vain tuottaa lentotoiminnan ns. wet lease -periaatteella, jossa kone vuokrataan miehistöineen. Samalla reittilennot siirtyivät täysin SAS-brändin alle. Nyt Blue1 on asemoinut itsensä markkinoille uudelleen yhtiönä, joka tarjoaa nimenomaan charter- ja wet lease -palveluita myös kolmansille osapuolille. Uudet nettisivut kertovat asiasta.

Blue1:n strategiaa muutettiin jo aiemmin Suomen sisäistä liikennettä tarjoavasta ja Euroopan kohteisiin lentävästä yhtiöstä selkeästi SAS:n syöttöyhtiöksi. Tähän konseptiin kuului keskeisesti lentäminen maakuntakentiltä Arlandaan ja Kastrupiin. Oululaisen Kalevan mukaan osaa näistä reiteistä oltaisiin ilmeisesti karsimassa. SAS:n tiedotus ei pystynyt vahvistamaan yksittäisiä reittejä koskevia tietoja lehdelle.

Wet lease -operoinnissa vuokraaja tarjoaa koneen asiakkaan käyttöön ACMI-periaatteella (Aircraft, Complete crew, Maintenance, and Insurance). Sopimukseen siis sisältyy huollettu ja vakuutettu kone miehistöineen. Vuokralleottaja yleensä vastaa lentojen polttoaineesta sekä erilaisista liikennöimismaksuista.

Blue1_fleetBlue1:n erikoisuutena on sen yhdeksän 115-paikkaisen Boeing 717-200 -koneen Flowing-teemainen livery. Jokaisessa koneyksilössä on erilainen vesiaiheinen maalauskaavio (kahdessa on Star Alliance -livery).

Uusilla nettisivuillaan Blue1 kertoo myös jatkavansa matkustamojensa uudistusta vaaleilla nahkaistuimilla, jotka tarjoavat entistä enemmän tilaa.

Blue1 on alunperin suomalainen lentoyhtiö, joka perustettiin 1988 nimellä Air Botnia. SAS osti sen 1998. Vuonna 2003 Air Botnia uudelleenbrändättiin ja sai nimen Blue1 osana SAS Groupia.

Boeing 717 tunnettiin aikaisemmin McDonnell Douglas MD-95 -nimellä kunnes Boeing osti valmistajan. Kyseessä on moderni lentokonetyyppi, joka edustaa regional jet -kokoluokan kärkeä. Niitä valmistettiin vuosina 1999 - 2006 yhteensä 156 kappaletta

 

Blue1 Charter nettisivut

Kalevan uutinen

Lue myös