Boeingilta 100 miljoonaa 737 MAX -koneiden lentoturmissa menehtyneiden matkustajien omaisten tukemiseksi

Boeing_MAX_wingletBoeing ilmoitti Yhdysvaltain itsenäisyyspäivän aattona varanneensa 100 miljoonaa dollaria auttaakseen Lion Airin ja Ethiopian Airlinesin Boeing 737 MAX -koneille sattuneissa lentoturmissa menehtyneiden omaisia. Myös Boeingin työntekijät voivat tehdä omat lahjoituksensa tukihankkeeseen.

Boeing on varannut 100 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria auttaakseen Boeing 737 MAX -koneiden lentoturmissa menehtyneiden ihmisten omaisia. Lion Airin lennon JT610 ja Ethiopian Airlinesin lennon ET302 mereen ja maahansyöksyissä menehtyi kaikkiaan 346 ihmistä.

Lentokonevalmistaja tukee rahoilla mm. lentoturmissa menehtyneiden ihmisten omaisten koulutusta ja elinkustannuksia. Niiden lisäksi tukea annetaan yhteiskunnallisiin hankkeiseen ja talouden kehittymiseen. Yhteistyötä aiotaan tehdän paikallisten hallitusten sekä voittoa tavoittelemattomien yhdistysten kanssa. Kyseinen investointi tehdään useiden vuosien ajanjaksolla.

"Me Boeingilla olemme pahoillamme traagisesta ihmiselämien menetyksistä näissä molemmissa onnettomuuksissa. Koneessa olleiden perheet ja rakkaat ovat syvimmän sympatiamme kohteena ja toivomme tämän kädenojennuksemme tuovan heille helpotusta", kommentoin Boeingin toimitusjohtaja Dennis Muilenburg.

"Jokainen ihminen, joka astuu koneisiimme luottaa meihin. Keskitymme nyt saadaksemme luottamuksemme takaisin lentomatkustajilta", jatkoi Muilenburg.

Myös Boeingin työntekijöillä on mahdollisuus osallistua hyväntekeväisyyshankkeisiin, joilla tuetaan onnettomuuden uhrien omaisia.