Bombardier siirsi CSeries-koneensa ensilentoa

CSeries_poweron_net_bombardierBombardier siirtää CSeries-koneensa ensilennon kesäkuun lopusta heinäkuun loppuun. Valmistaja kertoi myös saneensa valmiiksi uuden tyypin värähtelykokeet. Ensimmäisenä lentoon nousevan CSeries Flight Test Vehicle 1 (FTV1) -koneen ohjelmistot on päivitetty uusimmalle tasolle.

Myös alihankkijoilta on saatu lentoturvallisuuteen liittyvät vakuutukset ja Bombardier on hakenut koelentolupaa Transport Canadalta. Ensilennon siirrolla varmistetaan nimenomaan uusimpiin ohjelmistopäivityksiin liittyen koelento-ohjelman nopea eteneminen vastaisuudessa.

Nyt seuraavan kuukauden aikana CSeries FTV1:n moottoreita koekäytetään ja sillä tehdään rullauskokeita. Nopeutta kasvatetaan, kun varmuus koneen käyttäytymisestä lisääntyy.

CSeries on tarkoitettu 100-149 -paikkaisten markkinoille, jossa pääkilpailija on Embraer E-Jeteillään. Myös Airbusin ja Boeingin pienimmät versiot kuuluvat kilpailijoihin, mutta niiden suosio alunperin suuremmaksi suunniteltuina ei ole viime aikoina ollut mainittavaa.

Embraerkin on ilmoittanut versiouudistuksensa yhteydessä luopuvansa pienimmästä E170-mallistaan. Saman trendin myötä Finnair on vuokrannut omia E170-koneitaan ulos.

 

Lue myös: