Bombardierin Challenger 350 -liikesuihku sai hyväksynnän Eurooppaan

Challenger_350_!Kanadalaisvalmistaja Bombardier on saanut Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASA:n hyväksynnän uudelle Challenger 350 -liikesuihkukoneelleen. Toimitukset eurooppalaisasiakkaille pääsevät alkuun.

"Challenger 350 otettiin menestyksekkäästi käyttöön jo kesäkuussa ja ensiesiintyminen Euroopassa nähtiin Farnborough'n ilmailunäyttelyssä heinäkuussa", kertoo Bombardierin liikesuihkukoneista vastaava johtaja Éric Martel.

"EASA:n tyyppihyväksynnän jälkeen olemme innoissamme aloittamaan toimitukset asiakkaillemme. Koneella on erittäin suuri kysyntä ja asiakkaat, jotka koneella jo operoivat ovat erittäin tyytyväisiä sen parantuneeseen suorituskykyyn ja uuteen matkustamoon".

Konetyyppi perustuu Bombardierin jopa legendaariseen Challenger 300 -koneeseen. Uusi 350 -liikesuihkukone tarjoaa entistä paremman suorituskyvyn kahdella Honeywell HTF7350-moottorilla tuottaen 33 kN:n työntövoiman ja entistä vähemmän päästöjä.

Challenger_350_2Challenger 350 -kone saa hyötyä myös parannetusta aerodynaamisuudestaan ja uusista wingleteistään. Kantama mahdollistaa 3200 eli noin 5900 kilometrin lennot matkustajakuormalla ja täydessä polttoainelastissa. Kantama vastaa esimerkiksi reittiä Pariisista Dubaihin.

Ohjaamo on varustettu Rockwell Collins Pro Line 21 -avioniikkajärjestelmällä, joka sisältää mm. synteettisen näytön ja ns. paperittoman ohjaamon. Ennakoiva avioniikkajärjestelmä vähentää lentäjien työkuormaa parantaen tilannetietoisuutta.

Bombardier sai Challenger 350 -liikesuihkukoneelleen tyyppihyväksynnät Transport Canadalta ja FAA:lta kesäkuun 11. ja 25. päivä.

Lue myös artikkeli: Oma aikataulu ja suorat lennot - liikelentämisellä on vakaa kysyntä