EL AL perustaa UP-halpalentoyhtiön

ElAl_tailIsraelin EL AL perustaa halpalentoyhtiön operoimaan lentoja Euroopan kohteisiin vastakseen tiukkaan kilpailutilanteeseen. Uusi UP-lentoyhtiö aloittaa lennot 30. maaliskuuta 2014. Lippujen hinnat ovat alhaiset ja matkustaja voi valita mukaan haluamansa palvelut.

Operaatiot aloitetaan viiteen kohteeseen, joita ovat Berliini, Budapest, Kiev, Praha ja Larnaca. Viikoittaisia lentoja on kaikkiaan 50.

"Liitymme kansainväliseen trendiin muiden suurten lentoyhtiöiden tavoin. UP antaa matkustajien räätälöidä palvelu halunsa mukaisesti valiten mistä on valmis maksamaan", kommentoi EL ALin toimitusjohtaja
Elyezer Shkedy.

ELAL_UP_1Maksullisia lisäpalveluita ovat paikanvaraus, matkatavara ja lennonaikainen tarjoilu sekä matkustamoviihde. UP tarjoaa lennoilleen kahdenlaisia lippuja joista UP Basic sisältää vain matkan ja  UP Smart myös edellämainituista lisäpalveluista.

Kilpailutilannetta Israelissa on kiristänyt mm. Easyjetin kuudennen reitin avaus juuri Berliinistä Tel Aviviin. Israeliin odotetaan vuoden 2014 aikana jopa 250 000 turistia edellisvuotta enemmän.

Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden sekä Israelin välinen Euro-Välimeri -lentoliikennesopimus on allekirjoitettiin kesäkuussa 2013. Sopimuksella muun muassa poistettiin rajoituksia, jotka koskevat sekä unionin että Israelin lentoyhtiöiden oikeuksia liikennöidä EU:n ja Israelin välillä.

Myös Finnair avasi kesäkuussa 2013 uuden kesäreitin Helsinki-Vantaalta Tel Aviviin.

Lue myös: