Etelä-Savo 22 -paikallispuolustusharjoitus lennättää F/A-18 Hornetit Savonlinnaan 7. syyskuuta

HN_2021_1Karjalan prikaatin johtama paikallispuolustusharjoitus Etelä-Savo 22 on käynissä Savonlinnan alueell 9.9.2022 saakka. Ilmavoimien Karjalan lennosto on mukana harjoituksessa ja F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjät tukeutuvat ja harjoittelevat Savonlinnan lentokentällä 7. syyskuuta  osana paikallispuolustusharjoitusta.

Paikallispuolustusharjoituksen painopisteenä on harjoituttaa Puolustusvoimien paikallisjoukkojen tehtäviä sekä Etelä-Savon eri viranomaisten välistä yhteistoimintaa.

Harjoituksen lentotoimintaan osallistuu F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjiä, jotka operoivat Savonlinnan lentokentältä keskiviikkona 7. syyskuuta kello 8–16. Harjoitus toteutetaan yhteistoiminnassa Karjalan prikaatin kanssa.

svl-091132Viranomaisyhteistoiminnassa on mukana Puolustusvoimien lisäksi muun muassa Etelä-Savon pelastuslaitos, Itä-Suomen poliisilaitos, Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (SOSTERI), Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (ESSOTE), Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (P-SELY), Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (E-SELY), Itä-Suomen AVI, Savonlinnan kaupunki, Maanpuolustuskoulutus (MPK) ja Kaakkois-Suomen maanpuolustuspiiri.

Harjoitukseen osallistuu joukkoja Karjalan prikaatista, Maasotakoulusta, Rannikkoprikaatista, Karjalan lennostosta, Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksesta, 1. Logistiikkarykmentistä ja Sotilaslääketieteen keskukselta.

Lue myös: