Euroopan kulttuuriympäristöpäivien aikana voi tutustua myös Helsinki-Malmin lentoasemaan

Malmi_77v_avajaisetHelsinki-Malmin lentoasema on mukana Euroopan kulttuuriympäristöpäivillä 11. syyskuuta. Tapahtumassa kerrotaa lentoaseman historiasta aina nykypäivään ja tulevaisuuden näkymiin. Kulttuuriympäristöpäivien tarkoituksena on mm. nähdä kulttuuriympäristö voimavarana ja hyvinvoinnin lähteenä.

Malmin lentoaseman ystävät ry:n järjestämä tapahtuma alkaa 11. syyskuuta kello 12.00. Avauksena on luento Malmin lentoaseman historiasta. Sitä seuraa ohjattu kierros, jossa  tutustutaan lentoaseman historiaan ja nykyisyyteen. Tapahtuma päättyy kello 16.00.

Malmi_77v_HelsinkiTXTHelsinki‐Malmi on 1930-luvun puolivälissä rakennettu kansainvälinen lentoasema, joka edustaa funktionalistista arkkitehtuuria osana suurempaa kokonaisuutta, jonka oli määrä palvella Helsingin vuoden 1940 toisen maailmansodan vuoksi peruuntuneita olympialaisia.

Malmin lentoasema on yksi maailman parhaiten säilyneistä edelleen toimivista kansainvälisistä lentoasemista toista maailmansotaa edeltävältä ajalta ja varhaisen kaupallisen ilmailun elävä kultuuriperintökohde.

Lentokenttäkokonaisuutta uhkaa nykyisin Helsingin kaupungin kehityshanke, jonka myötä koko alue on määrä ottaa asuinrakentamisen käyttöön 2020-luvun alussa.

Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä (European Heritage Days) vietetään vuosittain ympäri Eurooppaa. Suomessa tapahtumat keskittyvät syyskuun toiseen viikonloppuun. Päivien tarkoituksena on edistää kulttuuriperinnön tuntemusta ja arvostusta.

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumat: Tutustuminen Helsinki-Malmin lentoasemaan