Finavia satsaa Oulun lentoaseman kehittämiseen

Finavia_OuluFinavia jatkaa Oulun lentoaseman kehittämistä. Se käynnistää vuodenvaihteen jälkeen lähtevien matkustajien palveluiden ja tilojen uudistamisen. Tavoitteena on tehostaa lähtöaulan toimintaa. Vuoden 2013 alussa alkavien uudistustöiden kustannusarvio on noin 2,6 miljoonaa euroa.

Kyseessä on Finavian lentoasemaverkoston merkittävimpiä kehitysinvestointeja vuonna 2013. Töiden on määrä valmistua vuoden 2014 alkuun mennessä.

Oulussa toteutettava kehitysinvestointi on jatkoa Finavian viime vuosien panostuksille Oulun lentoasemaan. Investointi koostuu useista toimenpiteistä, joilla parannetaan Oulun lentoaseman toiminnan sujuvuutta.

Uudistustöiden yhteydessä terminaalin lähtöaulan tilankäyttöä muutetaan.  Samalla Finavia tarjoaa aiempaa enemmän lentoyhtiöiden ja matkustajien käyttöön lähtöselvityksen ja matkatavaroiden käsittelyn tueksi automaatteja, joilla nopeutetaan lentomatkalle lähtöä.

Remontin yhteydessä vaihdetaan myös matkatavaroiden kuljettimet ja läpivalaisulaitteet. Lisäksi uudistetaan lentoturvallisuuden kannalta tärkeitä matkustajien turvatarkastuspisteitä, jotta viranomaisten määrittelemä prosessi toimisi matkustajien kannalta mahdollisimman hyvin.

”Haluamme jatkaa panostuksia Oulun lentoasemaan. Lentoliikenne on kehittynyt viime vuosina Oulussa voimakkaasti ja se asettaa vaatimuksia myös lentoaseman toiminnalle”, johtaja Joni Sundelin Finaviasta sanoo.

"Vaikka viime vuosien kaltaista kasvua ei ole luvassa lähivuosina, Finavia haluaa varmistaa, että Suomen kakkoslentoasema on kilpailukykyisessä ja kustannustehokkaassa kunnossa tukemassa koko Pohjoisen Suomen taloudellista kehitystä."

Lentomatkustajien on syytä varautua siihen, että muutostöillä voi olla vaikutusta Oulun lentoaseman toimintaan vuoden 2013 aikana. Finavia tiedottaa tarkemmin remontin mahdollisista vaikutuksista matkustajille sekä terminaalissa että Oulun lentoaseman www-sivuilla remontin edetessä:

http://www.finavia.fi/lentoasemat/lentoasema_oulu

Vuonna 2011 Finavian Ouluun lentoasemalla oli yhteensä lähes miljoona matkustajaa. Tammi-syyskuussa tänä vuonna matkustajia on ollut yhteensä 840 000, joista kansainvälisiin kohteisiin matkustaneiden määrä on ollut vajaa viidennes.

Ouluun lentävät tällä hetkellä säännöllistä reittiliikennettä Finnair, Norwegian ja SAS.