Finavia valmistelee uusien nesterajoitusten mukaisia ohjeistuksia Helsinki-Vantaan turvatarkastukseen

Turva_HEL_2Finavia valmistelee uusien aiempaa tiukempien nesterajoitusten käyttöönottoa sekä matkustajaohjeistuksia Helsinki-Vantaan lentoaseman lähtevien matkustajien turvatarkastukseen. Lentoposti.fi kertoi torstaina 1. elokuuta Euroopan komission asettamista tiukentuvista nesterajoituksista koskien lentoasemia, joiden matkustajaturvatarkastuspisteet on varustettu moderneilla C3-skannereilla.

Lentoasemien turvatarkastuksia koskevien EU-määräysten muuttumisen seurauksena eurooppalaisilla lentoasemilla sallitaan 1. syyskuuta 2024 alkaen vain enintään 100 millilitran nestepakkaukset käsimatkatavaroissa. Tiukempi rajoitus koskee nyt myös lentoasemia, joilla on modernit C3-skannerit ja ollut tähän saakka löyhemmät nesterajoitukset.

Suomessa muutos koskee siis ainoastaan Helsinki-Vantaan lentoasemaa, jonne Finavia on tehnyt merkittävä investoinnin turvatarkastuslaitteisiin matkustuskokemuksen kohentamiseksi.

Tiukemmat määräykset koskevat Helsinki-Vantaalta lähteviä matkustajia. Muutos ei tuo vaikutuksia Helsinki-Vantaan vaihtomatkustajille eikä nesteiden kuljetukseen ruumassa kuljetettavissa matkatavaroissa.

Finavian verkostolentoasemilla on käytössä perinteiset läpivalaisulaitteet ja niillä on ollut koko ajan käytössä kyseinen 100 ml nesterajoitus käsimatkatavaroissa. EU-määräys ei siis tuo muutoksia näille lentoasemille.

Uusi määräys ei vaikuta muiden tavaroiden, kuten esimerkiksi elektroniikan, terävien esineiden tai lääkinnällisten nesteiden, vauvanruokien ja erikoisruokavalioon kuuluvien nesteiden kuljettamista koskeviin sääntöihin.

Lue aiheesta lisää aiemmasta uutisestamme: