Finland International Airshow palaa Malmille jälleen elokuussa 2015

SU_FIAS_yleis_4Helsinki-Malmin lentoasemalla järjestettävä ilmailutapahtuma Finland International Airshow saa jatkoa elokuussa 2015. Viime syksynä toista kertaa järjestetty koko perheelle suunnattu ilmailutapahtuma keräsi Malmille järjestäjän mukaan yli 50 000 katsojaa. Nyt katsojia odotetaan vielä tätäkin enemmän.

Edellisvuoden näytöksen yleisön suosikiksi tapahtumassa nousivat erityisesti liettualainen taitolentäjäveteraani Jurgis Kairys, jonka hurjaa ja energistä esitystä yleisö katseli lumoutuneena ja ruotsalainen, Scandinavian Airshow –ryhmän esittämä Catwalk, jossa kaksi huimapäistä neitosta esitti ilmailuakrobatiaa kaksitasoisen, huippupilotti Jacob Holländerin ohjaaman Grumman-koneen siivellä.

Ehdotonta ilmailuakrobatian eliittiä tapahtumassa edustivat myös itävaltalainen Flying Bulls SU_FIAS_Catwalk_2Aerobatic Duo, ja ruotsalainen lentäjä-ässä Daniel Ryfa. Suurta huomiota herätti luonnollisesti myös legendaarisen, toisen maailmansodan aikaisen Hawker Hurricane -hävittäjän näkeminen Helsingin taivaalla.

Mukana olivat myös kotimaiset huippu esiintyjät kuten Ilmavoimat, Maavoimien ilmailu, Rajavartiolaitoksen Vartiolentuelaivue, Patria, SIO ja muut Suomen tunnetuimmat taitolentäjät.

Finland International AirShow 2015 on koko perheen tapahtuma. Ilmassa tapahtuva toiminta on luonnollisesti Finland International AirShow'n tärkein anti, mutta katseen voi suunnata taivaalta myös kentän pintaan, kun maassa on kattava näyttely lentokoneita, helikoptereita ja muita ilmailuun liittyviä koneita ja laitteita, simulaattoreita, tuulitunneleita sekä lapsille tarkoitettua ajanvietettä.

Vuonna 2014 tapahtuman musiikkiviihteestä vastasivat Waldo’s People, Eppu NorSU_FIAS_musiikki_1maali, Extreme Duudsonit, JVG ja Anna Abreu.

Vuoden 2015 Finland International Airshow järjestetään 15-16. elokuuta.Tapahtuman järjestää jälleen Loud n' Live Promotions. Ohjelmisto julkaistaan lähiaikoina.

Paikalle odotetaan yli 70 000 kävijää, niimpä kyseessä olisi yksi kesän 2015 suurimmista yleisötapahtumista ja yleisömäärältään suurin lentonäytös mitä Suomessa järjestetään 2015.

Lue myös uutisiamme vuoden 2014 tapahtumasta: