Finnair avaa reitin Miamiin ensi talvikaudeksi

Finnair_tail_upFinnair lentää Miamiin ensi talvikaudella kolmesti viikossa. Lennot Airbus A340 -lentokoneella aloitetaan 16. joulukuuta 2014. Avattava, jopa kolmesti viikossa operoitava reitti on osa Atlantin liikenteen yhteishankketta, josta Finnair on sopinut  British Airwaysin, American Airlinesin ja Iberian kanssa.

Uudet Miamin lennot aloitetaan kahdella viikkovuorolla aina tiistaisin ja torstaisin. Kolmas vuoro, joka lennetään lauantaisin, aloitetaan 3. tammikuuta 2015. Kaikki kolme vuoroa lennetään 21. maaliskuuta 2015 asti.

Finnairin lento lähtee Helsingistä kello 9.55 ja saapuu Miamiin kello 14.05 paikallista aikaa. Lähtö Miamista on kello 16.00 ja saapuminen Helsinkiin on seuraavan päivän aamuna kello 8.50. Lento Miamiin kestää noin 11 tuntia ja paluulento Helsinkiin noin tunnin vähemmän. Miamin-lennoille on hyvät yhteydet niin Finnairin kotimaan- kuin myös Viron- ja Ruotsin-lennoilta.

Finnair_Pekka_Vauramo"Miami ja eteläinen Florida ovat suomalaisten suosikkeja, ja talvikaudella voimme tarjota asiakkaillemme suoran yhteyden Miamin lämpöön. Alueella asuu myös paljon suomalaisia, ja suorat yhteydet ovat erinomainen lisä oneworld-kumppaniemme tarjoamille yhteistyölennoille. Suora reittiavaus on oiva mahdollisuus esitellä Suomea ja Lappia talvimatkailukohteena yhdysvaltalaisille", sanoo Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo.

Helsingin ja Miamin välinen lento on osa Finnairin, American Airlinesin, British Airwaysin ja Iberian Atlantin-yhteistyötä. Erilaiset kumppanuusjärjestelyt ovat lisääntyneet etenkin kansainvälisessä kaukoliikenteessä. Finnair liittyikin tähän Atlantic Joint Business Agreementiin heinäkuussa 2013.

Yhteistyön myötä lennetään kaiken kaikkiaan jopa 102 päivittäistä edestakaista reittiä Pohjois-Amerikan ja Euroopan välillä 42 kentälle Atlantin molemmin puolin. Tämän lisäksi tarjolla on 163 jatkoyhteyttä Pohjois-Amerikassa ja 126 Euroopassa.

Asiakkaat hyötyvät joustavammista reittivaihtoehdoista ja mahdollisuudesta yhdistellä neljän lentoyhtiön lentoja. Näin asiakas löytää aiempaa helpommin itselleen parhaan aikataulun ja hinnan.

Esimerkiksi menolennolla asiakas voi valita suoran yhteyden Helsingistä Miamiin ja palata halutessaan New Yorkin, Lontoon tai Madridin kautta Helsinkiin. oneworld-kumppanien Atlantin-yhteistyö merkitsee Finnairin asiakkaille myös sitä, että Miami on yksi välilaskupaikka kymmeniin Pohjois-Amerikan kohteisiin.

Finnair_A340_OHLQCMiami on yksi USA:n parhaista talvilomakohteista: elämyksiä ja tarjontaa riittää kaikille ja sää on yleensä erinomainen. Ajomatkan päässä ovat USA:n parhaat teema- ja huvipuistot mm. Disney World ja SeaWorld. Upeita hiekkarantoja löytyy myös aivan Miamin läheltä. Floridassa on myös paljon maailman parhaimmistoon kuuluvia golfkenttiä ja Evergladesin kansallispuisto.

Miamista voi jatkaa helposti Karibian saarille. Lähes kaikille suurimmille saarille pääsee suoraan Miamista, ja Miami on myös Etelä- ja Keski-Amerikkaan suuntautuvan lentoliikenteen suurin keskittymä USA:ssa.

Finnair on operoinut lentoja Miamiin aiemminkin. Reittilennot aloitettiin lokakuussa 1992 ja ne päättyivät vuonna 1998. Lisäksi Finnair on lentänyt Floridan Fort Lauderdaleen vuosina 1998-2000. Talvina 2000-2002 Floridan liikenteessä pidettiin taukoa.

Lue myös: