Finnair liittyy American Airlinesin, British Airwaysin ja Iberian yhteishankkeeseen

Finnair_tail_upFinnair liittyy kuluvan vuoden aikana oneworld-allianssiin kuuluvien American Airlinesin, British Airwaysin ja Iberian Pohjois-Atlantin liikennettä koskevaan yhteishankkeeseen, joka perustettiin lokakuussa 2010. Yhteistyössä lennetään kaiken kaikkiaan jopa 102 päivittäistä edestakaista reittiä Pohjois-Amerikan ja Euroopan välillä 42 kentälle Atlantin molemmin puolin.

Käytännössä lentoyhtiöiden välinen "Joint Business Agreement"-yhteistyö on tulojen ja lentojen jakamista erinäisten sopimuspykälien mukaan. EU ja Yhdysvaltain liikenneministeriö DOT ovat hyväksyneet alkuperäisen American Airlinesin, British Airwaysin ja Iberian välisen sopimuksen heinäkuussa 2010.

Yhteistyön myötä asiakkaat niin Euroopassa kuin Pohjois-Amerikassa hyötyvät entistäkin laajemmasta lento- ja palvelutarjonnasta sekä myös sujuvammista vaihtoyhteyksistä Atlantin-lennoilla.

Osana yhteistyötä Finnairin lennonnumero (AY*) lisätään tietyille American Airlinesin, British Airwaysin ja Iberian Pohjois-Amerikan ja Euroopan (EU sekä Norja ja Sveitsi) välisille reiteille. American Airlines, British Airways ja Iberia niin ikään lisäävät omat lennonnumeronsa (AA*, BA* ja IB*) Finnairin päivittäiselle New Yorkin ja Helsingin väliselle reitille.

Yhteistyön myötä lennetään kaiken kaikkiaan jopa 102 päivittäistä edestakaista reittiä Pohjois-Amerikan ja Euroopan välillä 42 kentälle Atlantin molemmin puolin. Tämän lisäksi tarjolla on 163 jatkoyhteyttä Pohjois-Amerikassa ja 126 Euroopassa.

”Yhteistyö laajentaa asiakkaidemme kohdevalikoimaa huomattavasti ja avaa Pohjois-Euroopan reitit aivan uudelle potentiaaliselle asiakasverkostolle”, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Allister Paterson. ”Yhtenäinen hinnoittelu lisää joustavuutta asiakkaille, kun lippuhinnat ja -ehdot ovat samanlaiset yhtiöiden kesken. Liikematkustaja voi pian yhdistellä American Airlinesin, British Airwaysin, Iberian ja Finnairin reittejä joustavasti keskenään lentäessään Euroopan ja Pohjois-Amerikan välillä.”

AA_reittiavaus_1”Olemme iloisia saadessamme Finnairin ja sen laajan Pohjois-Euroopan verkoston mukaan yhteistyöhön”, sanoo American Airlinesin strategisista kumppanuuksista vastaava johtaja Kurt Stache. ”Nykyinen yhteistyö on kahden ensimmäisen vuoden aikana tuonut runsaasti lisähyötyä asiakkaillemme esimerkiksi järkevämpien lentoaikataulujen ja parantuneiden kanta-asiakasohjelmien tarjoamien etujen myötä. Meillä on korkeat odotukset yhteistyön syvenemisestä, kun Finnair liittyy mukaan.”

BA_tail”British Airways toivottaa Finnairin lämpimästi tervetulleeksi mukaan Atlantin-yhteistyöhön tämän vuoden aikana”, sanoo Atlantin-yhteistyöstä vastaavan johtoryhmän puheenjohtaja Simon Talling-Smith. ”Helsingin mukaantulo yhteistyöverkostoon merkitsee yhä nopeampia ja sujuvampia yhteyksiä satojen Euroopan ja Pohjois-Amerikan välisten reittien matkustajille. Olemme erittäin iloisia voidessamme tarjota asiakkaillemme enemmän vaihtoehtoja ja uusia etuja.”

Iberia_tail”Finnair on erittäin tervetullut mukaan Pohjois-Atlantin-yhteistyöhön”, sanoo Iberian strategiajohtaja José Bolorinos. ”Iberian ja Finnairin välinen yhteistyö on sujunut erinomaisesti jo vuosia. Aloitimme codeshare-lennot Finnairin kanssa vuonna 2000. Olemme varmoja, että Finnairin mukana olo lisää tuntuvasti Pohjois-Atlantin-oneworld-yhteistyön peittoa Pohjois-Euroopassa ja tarjoaa asiakkaille entistä parempia palveluvaihtoehtoja.”

Asiakkaille näkyvät muutokset

Yhteistyössä mukana olevan neljän lentoyhtiön asiakkaat hyötyvät mm. paremmin yhteen sovitetuista lentoaikatauluista, jolloin tarjolla on enemmän vaihtoehtoja sopivampiin aikoihin.

Mahdollisuudesta kerryttää lentopisteitä tai -maileja uusilla codeshare-lennoilla yhteistyöyhtiöiden kanta-asiakasohjelmissa, joita ovat Iberia Plus, American Airlines AAdvantage®, British Airways Executive Club ja Finnair Plus;

Parannusta jatkoyhteysmatkustajille tuo asiakaspalveluhenkilöstö lentoyhtiöiden seitsemällä keskuslentokentällä, jotka ovat New York JFK, London Heathrow, Madrid, Chicago, Miami, Dallas ja Los Angeles;

Yhteistyö mahdollistaa lähtöselvityksen tekemisen ja tarkastuskortin tulostamisen joko lentoa operoivan lentoyhtiön verkkosivuilla tai sen yhtiön, jonka kautta lento on varattu.