Finnairin ja UNICEFin Change for Good -keräys alkaa

Finnair toteuttaa jälleen ulkomaanlennoillaan Change for Good -keräyksen yhteistyössä Suomen UNICEFin kanssa. Kampanjan keräyskohteena jatkaa UNICEFin Puhdas vesi ja ympäristö Intian lapsille -ohjelma kolmatta ja samalla viimeistä vuotta.

Ohjelmassa painotetaan erityisesti saniteettihuoltoa, hygieniaa ja puhtaan veden merkitystä. Keräyskohde, Koillis-Intian Bihar, on yksi Intian köyhimmistä ja tiheimmin asutetuista alueista. Projektin avulla jo 224 kouluun on rakennettu elintärkeät vesipisteet ja käymälät. Lisäksi opettajia on koulutettu, jotta he voisivat opastaa lapsia käsienpesussa: projektin alussa vain 3 prosenttia alueen lapsista pesi kätensä ennen ruokailua, nyt vastaava luku on noussut 91 prosenttiin.

Finnair ja Suomen UNICEF toteuttavat CFG-kampanjan jo kuudettatoista kertaa. Change for Good -keräys järjestetään lähes kaikilla Finnairin ulkomaanlennoilla kuuden viikon ajan 28.11. alkaen. Ideana on, että keräykseen voi antaa minkä tahansa maan valuuttaa, myös pienetkin taskun pohjalle jääneet kolikot. Lentokoneen istuintaskussa oleva keräyskuori annetaan matkustamohenkilökunnalle.

Uutena elementtinä on Finnair Plus -pisteiden lahjoitusmahdollisuus Suomen UNICEFin hyväksi, joka on mahdollista 1.12. alkaen.

– Lisäsimme uuden tukemistavan, koska euron myötä matkustajien matkavaluuttojen määrä on vähentynyt. Haluamme myös tarjota asiakkaillemme lisää hyväntekeväisyyskohteita, joista jokainen voi valita itselleen läheisimmän. UNICEF on kansainvälisenä järjestönä meille sopiva, koska myös asiakaskuntamme on kansainvälistä, Finnairin viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtaja Arja Suominen kertoo.

Change for Good on ollut monen oneworld-allianssiin kuuluvan lentoyhtiön hyväntekeväisyyskohde jo vuodesta 1999. Kampanja on osoittautunut tehokkaaksi ja konkreettiseksi tavaksi parantaa oloja kehitysmaissa.