Finnairin Pekka Vauramo oneworldin ohjausryhmän puheenjohtajaksi

Finnair_A350_Vauramo_1Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo on nimitetty oneworld-lentoyhtiöallianssin toimitusjohtajista koostuvan ohjausryhmän (Governing Board) puheenjohtajaksi seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi.

Vauramo otti tehtävän vastaan oneworldin kokouksessa Meksikon Cancunissa. Siellä järjestetään 4.-6.6 kansainvälisen ilmakuljetusliitto IATA:n 73. AGM-vuosikokous.  

Oneworld-yhtiöiden toimitus- ja pääjohtajista koostuva ohjausryhmä määrittelee oneworldin vision ja päättää allianssin jäsenistä, rakenteesta ja strategisista tavoitteista. Puheenjohtajana Vauramo johtaa hallituksen kokouksia, valvoo allianssin hallintoa ja tekee läheistä yhteistyötä oneworldin toimitusjohtajan Rob Guerneyn ja allianssin johtoryhmän kanssa.

OH-LWB_EFHK“Uusi rooli on minulle suuri kunnia. Oneworld on toiminut kohta kaksikymmentä vuotta, ja jatkossa panostamme entistäkin vahvemmin siihen, miten voimme parhaiten palvella maailmanlaajuista asiakaskuntaamme”, sanoo Vauramo.

"Haluan myös kiittää Ivan Chu:ta, jonka on johdossa olemme toimineet edelliset kaksi vuotta", päätti Vauramo.

Oneworld on maailman johtavista lentoyhtiöistä koostuva allianssi, joka on sitoutunut tarjoamaan korkealaatuista palvelua ja mukavuutta paljon matkustaville kansainvälisille asiakkaille.

Jäsenyhtiöinä ovat airberlin, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LATAM Airlines, Malaysia Airlines, Qantas, Qatar Airways, Royal Jordanian, S7 Airlines ja SriLankan Airlines.