Finnair otti Chicagon-reitin haltuunsa

Finnair_JFK_1Finnair otti haltuunsa tuulisena kaupunkina tunnetun Chicagon-reitin. Yhtiö operoi kohteeseen kolmesti viikossa. Aiemmin tätä Pohjois-Amerikan kausireittiä on operoinut Finnairin allianssikumppani American Airlines. Reittiavajaisia terminaalissa juhlisti Finnair Pilots Big Band.

Avajaistilaisuudessa kuultiin musiikkiesityksen lisäksi myös Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramon ja Helsinki-Vantaan lentoaseman johtajan Ville Haapasaaren avajaispuheet.

Chicago on tunnettu pilvenpiirtäjistään, huippuluokan urheilujoukkueista, ostosmahdollisuuksista ja aktiivisesta taide- ja kulttuurielämästä. O'Haren kansainvälinen lentoasema (KORD) sijaitsee 28 km Chicagosta luoteeseen.

Michigan-järven etelärannalla sijaitseva Chicago on keskilännen suurin kaupunki ja tärkeä liiketoiminnan, vapaa-ajan ja kulttuurin keskus. Kaupungissa on 2,7 miljoonaa asukasta ja metropolin alueella asuu yhteensä yli 9 miljoonaa ihmistä.

 Kohdekaupunki on yksi American Airwaysin hubeista, ja Finnairin asiakkaat pääsevät sieltä codeshare-lennoilla useisiin Yhdysvaltojen kohteisiin, kuten San Franciscoon ja Los Angelesiin.

Finnair lentää Chicagoon kolmesti viikossa 13. kesäkuuta –17. lokakuuta 2015. Lentopäivät ovat maanantai, torstai ja lauantai. Muina aikoina lentoja Chicagoon operoidaan yhteistyössä American Airlinesin, US Airwaysin, British Airwaysin ja Iberian kanssa Atlantin liikenteen AJB-hteishankkeen kautta.

Pohjois-Amerikassa Finnair lentää Chicagon lisäksi myös New Yorkiin sekä kausireittejä Miamiin ja Torontoon. Yhteistyön ansiosta Helsingistä pääsee kymmeniin Pohjois-Amerikan kaupunkeihin aina Vancouverista Charlotteen yhdellä vaihdolla.

Finnairin lento AY9 lähtee Helsingistä kello 17.25 ja saapuu Chicagoon kello 18.40. Paluulento AY10 lähtee Chicagosta kello 22.00 ja saapuu Helsinkiin seuraavana päivänä kello 14.50

Lue myös: