Finnair hakee Helsinkiin lisää japania puhuvia lentoemäntiä ja stuertteja

Finnair_JALJapanin-yhteyksiin vahvasti panostava Finnair hakee lisää japanin kieltä taitavaa työvoimaa Helsinkiin. Finnair lentää Japanissa jo tulevalla talvikaudella jo viiteen kohteeseen. Finnairin odotetaan avaavan keväällä 2020 uuden reitin Helsinki-Vantaalta Tokion keskustan lentokentälle Hanedaan.

 Finnair kasvattaa lentomääriään Japaniin ja kertoo haluavansa palvella yhtä merkittävää asiakasryhmää entistä paremmin. Suomalaisyhtiö hakee lisää japaninkielentaitoista sekä maan kulttuuria tuntevaa matkustamohenkilökuntaa, jonka kotikenttänä toimisi Helsinki-Vantaa. Tarjolla on ensisijaisesti vakituisia työsuhteita.

Pääsyvaatimuksina ovat mm. sujuva englannin- ja japanin kielitaito, vähintään kahden vuoden työkokemus asiakaspalvelutehtävistä, erinomainen tuntemus japanilaisesta kulttuurista, kyky uida vähintään 50 metriä ja fyysisen pituuden tulee olla yli 160cm. Näkyvät tatuoinnit, lävistykset ja hammaskorut eivät ole sallittuja. 

Hakuaikaa on 2. lokakuuta 2019 saakka. Lokakuussa 2019 järjestetään videohaastatteluja sekä terveystarkastukset. Arviointeja tehdään marraskuussa 2019 Helsingissä ja Tokiossa. Matkustamohenkilökunnan koulutusten on määrä alkaa tammi-helmikuussa 2020.

Finnairilla on jo nykyisin japania puhuvaa matkustamohenkilökuntaa Helsingissä. Nyt määrää halutaan kasvattaa entisestään. Yhtiöllä on nykyisin myös Japanista käsin työskentelevää henkilökuntaa ainakin Osakassa ja Tokiossa.

Matkustamohenkilökunnalta ei ole Finnairille enää toukokuussa 2017 lähtien vaadittu suomenkielen taitoa. Ensimmäisen kerran Finnair haki japaninkielen ja kulttuurin taitavaa matkustamohenkilökuntaa loppuvuodesta 2017. Uuden työntekijäryhmän kerrottiin lentävän Japaniin mutta myös Finnairin Euroopan kohteisiin.

Finnairin Euroopan lennoilla on jo aiemminkin työskennellyt ulkomaista matkustamohenkilökuntaa mm. Barcelonan ja Madridin reiteillä.  Vuoden 2017 haun jälkeen siis myös muilla Euroopan reiteillä. Kaukoreiteillä on ollut ulkomaalaista työvoimaa myös jo pitkään. Matkustamomiehistö on täysin ulkomaalainen lennoilla Singaporeen ja Hongkongiin.

Finnair tähtää 20 miljoonan vuosittaisen matkustajan kuljettamiseen vuoteen 2030 mennessä.  Talvikaudella 2019-2020 Finnair lentää jo viiteen kohteeseen Japanissa. Lentoja Helsinki-Vantaalta on tarjolla Tokion Naritaan, Osakaan, Nagoyaan, Fukuokaan ja talvikaudella Sapporoon. Keväällä 2020 Finnairin odotetaan avaavan uuden reitin Tokion Hanedaan eli lähelle pääkaupungin keskustaa.

Tokion 2020 (XXXII) kesäolympialaiset ja paralympialaiset alkavat 24. heinäkuuta 2020.  Finnairin laivasto kasvaa vuonna 2020 kahdella uudella Airbus A350-900 -koneella. Tarkempia toimitusaikatauluja yhtiö ei ole kertonut. Myös mahdollisesta reittiavauksesta Hanedaan ei ole vielä kerrottu.

Lue myös: