Finnair ja Malaysia Airlines aloittavat code share -yhteistyön

MalaysiaAirlinesA380_flyingFinnair ja Malaysia Airlines ovat sopineet code share -yhteistyöstä. Tänään voimaanastuvan yhteistyön myötä Finnair AY-lentonumerot lisätään Malaysia Airlinesin lennoille yhtiön kotiaseman Kuala Lumpurin ja Singaporen, Bangkokin sekä Hongkongin välillä. Samoin Malaysia Airlinesin lentonumeroita (MH) käytetään valituilla Finnairin lennoilla Helsingistä Lontooseen, Pariisiin, Frankfurtiin ja Amsterdamiin.

<--break- />
“Olemme iloisia tästä mahdollisuudesta tarjota asiakkaillemme laajempi Kaakkois-Aasian kohdevalikoima, johon nyt kuuluu myös nopeasti kasvava Kuala Lumpur, Malesian kulttuurin ja talouden sydän. Toivotamme Malaysia Airlinesin asiakkaat lämpimästi tervetulleiksi code share -lennoille Helsinkiin sekä Malaysia Airlinesin tervetulleeksi oneworld-allianssiin ensi vuonna”, sanoo Hannu Sundberg, Finnairin kaupallisesta yhteistyöstä vastaava johtaja.

"Yhteistyö Finnairin kanssa on osa strategiaamme kehittää kaupallista yhteistyötä oneworld-jäsenten kanssa valmistautuessamme allianssin täysjäsenyyteen ensi vuonna. Näin voimme myös parantaa lentoyhteyksiä ja kasvattaa ulkomaisten matkailijoiden määrää kohdemarkkina-alueiltamme”, sanoo Malaysia Airlinesin kansainvälisistä ja valtiosuhteista vastaava johtaja Germal Singh. ”Kumppanuuden kautta voimme laajentaa reittivalikoimaamme Malesian ja Skandinavian välillä lisäämättä lentojemme määrää. Malesia on kohtuuhintainen matkailukohde Aasian ja Tyynenmeren alueella, ja uskomme, että pohjoismaiset matkailijat hyötyvät yhteistyöstämme”, lisää Singh.

Malaysia Airlines liittyy 1.2.2013 oneworld-allianssiin, johon Finnair on kuulunut vuodesta 1999.