Finnair kokeilee digilehtiä lennoillaan kesä-elokuun ajan

delivery_3_3Finnair tuo digilehdet kokeilujaksolle Airbus A350-lennoilleen ja valikoiduille A330-koneella operoitaville reiteille 1.6.-31.8.2017. Tarjolle tulee digitaalisia suomalaisia sanomalehtiä ja aikakausilehtiä.  Koekäyttöjakson ajan asiakkaat voivat lukea useita digilehtiä veloituksetta Finnairin Nordic Sky -portaalin kautta.

Nordic Sky -portaali on käytettävissä kaikissa Finnairin Airbus A350-koneissa, ja siihen pääsyyn tarvitaan vain asiakkaan oma päätelaite. Asiakkaan ei siis tarvitse ostaa internet-yhteyttä lehtien lukemiseen. Digilehtiä voi koekäyttöjakson aikana lukea myös Finnairin uudella San Franciscon reitillä, vaikka se operoidaan Airbus A330-koneella. 

”Kaikissa kaukoliikennekoneissamme on nyt langaton yhteys, joka antaa meille aivan uusia mahdollisuuksia kehittää lennonaikaista viihdetarjontaa”, kertoo Finnairin asiakaskokemuksen kehittämisestä vastaava johtaja Tiina Vesterinen.

”Testijakson aikana keräämme kokemuksia digilehtien käytöstä ja niiden vaikutuksesta asiakaskokemukseen, ja teemme sitten päätöksiä lehtitarjonnan tulevaisuudesta.”

Finnairin A350-koneiden Nordic Sky -portaalissa on testin aikana tarjolla seuraavat lehdet: Helsingin Sanomat, Iltasanomat, Kauppalehti sekä useita naisten- ja perhelehtiä. Tarjonnassa ovat Me Naiset, Kodin Kuvalehti, Gloria sekä  koti-, ruoka- ja harrastelehtiä  kuten Hyvä Terveys, Suuri Käsityö, Sport ja Tiede-lehti.

Testijakson aikana digitaalisesti tarjottuja lehtiä ei myydä tai jaeta luettavaksi paperiversioina. 

Muilla Finnairin lennoilla paperiset sanoma- ja aikakausilehdet ovat edelleen saatavilla kuten aiemmin, matkustusluokasta riippuen joko veloituksetta tai maksua vastaan.

Digilehdet ovat jo iso osa usean lentoyhtiön palvelukonseptia. Esimerkiksi SAS luopui paperilehdistä vuoden 2015 aikana ja tarjoaa matkustajille laajaa lehtivalikoimaa yhdessä Readlyn kanssa.