Finnair lennättää Jokerit KHL-otteluihin tilauslennoilla

Jokerit_LVL_FinnairEnsimmäistä kautta kansainvälisessä KHL-liigassa pelaava Helsingin Jokerit ja Finnair ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä yhtiö lennättää Jokerit kauden 2014-2015 vierasotteluihin. Ensimmäinen lento tehdään Airbus A319 -koneella (OH-LVL).

Kumppanuus sisältää lisäksi kauden aikana toteutettavaa markkinointi- ja sisältöyhteistyötä Jokereiden koti- ja vierasotteluiden yhteydessä.

”KHL-liigaan siirtymisen myötä Jokereista tuli omalla toimialallaan kansainvälinen toimija. Siksi yhteistyösopimus joukkueen kanssa oli meille luonteva valinta. Solmitun yhteistyösopimuksen avulla voimme kasvattaa tunnettuuttamme meille tärkeillä Venäjän ja Itä-Euroopan reiteillämme. Olemme suomalaisena lentoyhtiönä todella ylpeitä saadessamme lennättää Suomen edustajaa KHL-liigassa”, sanoo Finnairin markkinointijohtaja Jarkko Konttinen.

jokerit_finnair”Tavoitteemme on olla KHL-liigan laadukkain organisaatio ja osana tätä tavoitetta meillä tulee olla myös tasokas lentoyhtiökumppani. Olemme todella iloisia uudesta yhteistyösopimuksesta Finnairin kanssa ja siitä, että suomalainen jääkiekkojoukkue lentää nyt kotimaisin värein KHL-peleihin”, kertoo Jokereiden toimitusjohtaja Jukka Kohonen.

Jokereiden ja Finnairin yhteistyösopimus käynnistyy vauhdikkaasti, sillä Jokereiden kausi jatkuu tällä ja ensi viikolla ensimmäisellä vieraskiertueella. Jokerit pelaa yhdeksän matkapäivän aikana neljä peliä itäisen konferenssin joukkueita vastaan.

Ensimmäisen lennon numero on  AY7001. Helsingin Sanomien mukaan ensimmäisen lentosarjan reitti on Helsinki-Vantaa - Tšeljabinsk - Hanti-Mansijsk - Niznekamsk - Togliatti - Helsinki-Vantaa. Ensimmäinen väli on pisin, 2200 km. Lähtö on 11. syyskuuta ja paluu 17. syyskuuta.

Jokereiden käyttöön ei ole varattu mitään erityistä konetyyppiä. Ensimäiselle Siperian kiertueelle lähdettiin Airbus A319 -koneella. Konetyyppi kullekin lennolle valikoituu tarpeen, koneen ominaisuuksien sekä Finnairin muun liikenneohjelman perusteella.