Finnair lentää talvikaudella 51 kohteeseen - kesäkaudella 2021 avataan Busan ja Tokion Haneda

Finnair_tails_1Finnair on päivitti 25.10.2020 alkavan lentoliikenteen talvikauden liikenneohjelmansa kysyntätilanteen mukaisesti. Tulevalla talvikaudella Finnair lentää 51 kohteeseen kotimaassa, Euroopassa ja Aasiassa. Liikenneohjelman ulkopuolelle jäävät lennot on nyt myös peruttu. Kohteiden määrää  Finnair kasvattaa 31.3.2021 alkavalla kesäkaudella.

Finnair päivitti 25.10.2020 alkavan ja 31.3.2021 päättyvän lentoliikenteen talvikauden liikenneohjelmaansa kysyntätilanteen mukaisesti.

”Pidämme yllä talvikaudella Suomelle kriittisiä yhteyksiä, sillä suomalainen yhteiskunta ja vientiteollisuus tarvitsevat lentoyhteyksiä. Emme kuitenkaan voi lentää kaikkia alun perin suunnitelmassamme olleita lentoja, sillä matkustusrajoitukset ja koronatilanne ovat vaikuttaneet voimakkaasti lentojen kysyntään", sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér.

Finnairin talvikauden liikenneohjelmassa on 45 kohdetta kotimaassa ja Euroopassa, mutta viikkovuoroja on jouduttu karsimaan lähes kaikilta reiteiltä. Kaukolennot keskittyvät Tokioon, Souliin, Hongkongiin, Shanghaihin, Nanjingiin ja Bangkokiin, jotka ovat myös tärkeitä rahtikohteita.

Bangkokin reitti lennetään rahtilentona Helsingistä Bangkokiin ja matkustusrajoitusten vuoksi vain Bangkok-Helsinki-lennolla kuljetetaan matkustajia. Finnair jatkaa myös pelkästään rahtia kuljettavia lentoja Singaporeen ja New Yorkiin.  

Kotimaassa Finnair lentää talvikaudella 2020/2021 Ivaloon, Joensuuhun, Jyväskylään, Kajaaniin, Kemiin, Kittilään, Kokkolaan, Kuopioon, Kuusamoon, Maarianhaminaan, Ouluun, Rovaniemelle ja Vaasaan. Osa aiemmin julkistetuista viikkovuoroista joudutaan kuitenkin perumaan riittämättömiksi arvioitujen matkustajamäärien vuoksi.

Lapin lentojen viikkovuoromäärät on kuitenkin päivitetty vain marraskuun loppuun asti, ja lopputalven tarjontaa Finnair tarkistaa vielä lokakuun loppupuolella talven kysyntänäkymän mukaisesti. Tampereen ja Turun lennot ovat tauolla talvikauden loppuun asti. 

IMG-20201002-WA0007Finnair viestii perutuista lennoista suoraan asiakkaille, joilla on varaus näille lennoille ja tarjoaa heille mahdollisuuksien mukaan korvaavan lennon. Asiakkaat voivat myös valita lipun hinnan takaisinmaksun, jos tarjottu lento ei sovi heille. Koronatilanteen ja matkustusrajoitusten aiheuttaman epävarmuuden vuoksi Finnair tarjoaa joustavan matkustuspäivien muutosmahdollisuuden 1.4.2020 – 31.3.2021 välillä varatuille lennoille.  

IMG-20201002-WA0005Vähäisten matkustajamäärien vuoksi Finnair sulkee myös loungensa Helsinki-Vantaan lentoaseman Schengen-alueella toistaiseksi 12.10.2020 alkaen. Finnairin Non-Schengen-alueen lounge Helsinki-Vantaalla on ollut suljettuna maaliskuusta lähtien.  

Finnair lentää marras-maaliskuussa noin 75 matkustajalentoa päivässä ja päivittää liikenneohjelmaansa kysyntätilanteen eläessä, koska muutokset matkustusrajoituksissa vaikuttavat suoraan lentojen kysyntään. Talvikaudella lentoja on noin viidennes normaalista ja kohteiden määrä on noin puolet normaalista. Vuonna 2019 Finnair lensi noin 350 lentoa päivässä ja kohteita oli yli 100 Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa.      

Päivitetyn liikenneohjelman mukaiset lennot näkyvät Finnairin varauskoneessa osoitteessa finnair.fi ja matkatoimistojen käyttämissä varausjärjestelmissä.


Busan ja Haneda avataan kesällä 2021 - osa kaukokohteista edelleen tauolla


Finnair on päivittänyt myös alustavan liikenneohjelmansa 1.4.2021 alkavalle lentoliikenteen kesäkaudelle.  

Finnair_tails”Kohdevalikoimamme laajentuu ja viikkovuorojen määrä kasvaa keväällä. Seuraamme kuitenkin edelleen kysyntätilanteen kehittymistä ja päivitämme kesäkauden 2021 liikennesuunnitelmaa sen mukaisesti vielä alkuvuonna 2021. Toivomme tietysti matkustusrajoitusten ja koronan siihen mennessä hellittävän, jotta pääsisimme vähitellen lentämään hieman enemmän”, kertoo Orvér.

Finnair suunnittelee myös avaavansa uuden Busanin-reitin Etelä-Koreaan kesäkaudella 2021. Alun perin Busanin reitin piti aueta tämän vuoden maaliskuussa. Finnair aikoo lisäksi aloittaa lennot Tokion Hanedan kentälle kesäkauden aikana.

Sen sijaan verkostossa aiemmin olleet San Francisco Yhdysvalloissa sekä Xian ja Daxing Kiinassa ja Sapporo Japanissa eivät ole kesäkauden 2021 liikenneohjelmassa. 

Talviaikataulukauden päättyessä  Finnair lopettaa lennot aiemmin ilmoitetun mukaisesti osaan kotimaan kohteista. Joensuun, Jyväskylän, Kajaanin, Kemin ja Kokkolan lennot päättyvät maaliskuussa 2021.  

Nyt tehdyillä liikenneohjelman päivityksillä ei ole vaikutusta Finnairin puolivuosikatsauksen yhteydessä esittämiin arvioihin vuoden 2020 taloudellisesta tuloksesta.

Lue myös: