Finnair lisää lentoja huhtikuusta lähtien - myynnissä lisää kaukokohteita matkustajaliikenteeseen

Finnair_A350_TOFinnair  päivittää liikenneohjelmaansa säännöllisesti koronaviruspandemian ja siihen liittyvien matkustusrajoitusten vuoksi. Suomalaisyhtiön suunnitelmissa on lisätä lentoja asteittain huhtikuusta 2021 lähtien ja esimerkiksi kaukolentoja on myynissä sellaisiin kohteisiin, joihin ei vielä toistaiseksi ole lennetty matkustajia pandemian aikana.

 "Näkymä on tällä hetkellä sellainen, että lentämistä lisätään asteittain huhtikuusta lähtien", kertoi Finnairin viestintä Lentoposti.fi:lle suunnitelmista.

Finnair kertoi jo 12. tammikuuta, että se tarkastelee liikenneohjelmaansa ajalle 1.4.-30.10.2021 tammikuusta 2021 alkaen. Finnair ei kuitenkaan kommentoinut mitä kohteita se olisi avaamassa lähiliikenteen tai kaukolentojen osalta eikä myöskään viikkovuorojen määriä.

Yhtiö on kuitenkin jo lisännyt lentoja myyntiin lippukaupassaan. Sen mukaan mm. kaukolentojen osalta myyntiin on tullut pitkästä aikaa ensimmäinen kohde Pohjois-Amerikassa sekä kolme Aasian kohdetta. Lopullinen lentojen avautuminen riippuu kuitenkin varmasti voimassa olevista matkustusrajoituksista.

Finnairin lippukaupan mukaan lennot New Yorkiin käynnistyisivät 28. maaliskuuta. Finnair ei ole lentänyt pandemian aikana Yhdysvaltoihin kuin yhden matkustajalennon joten avaus olisi merkittävä. Japaniin tulisi keväällä ja kesällä kaksi uutta kohdetta matkustajalentoina. Osakaan lennot on määrä avata lippukaupan tietojen mukaan 29. maaliskuuta ja Nagoyaan 1. kesäkuuta.

Kiinan markkinoille tulee lisää tarjontaa lippukaupan mukaan 10. toukokuuta, kun lennot Pekingiin aloitetaan uudelleen.

Finnair lentää tällä hetkellä kaukolentoja matkustajaliikenteen osalta Japanin Naritaan, Thaimaan Bangkokiin, Etelä-Korean Souliin sekä Kiinan Shanghaihin ja Hongkongiiin.

Lue myös: