Finnair myy liikematkatoimisto SMT:n maailmanlaajuiselle American Express GBT -matkatoimistolle

HOTT_1Finnair on allekirjoittanut sopimuksen liikematkatoimisto SMT Oy:n myynnistä American Express Global Business Travelille (GBT). Kaupan on määrä toteutua vuoden 2016 kolmannen kvartaalin aikana.

SMT on ollut osa GBT:n kumppaniverkostoa jo 27 vuoden ajan. Yhdistyneinä SMT ja GBT pystyvät vahvistamaan eurooppalaisille ja globaaleille asiakkaille tarjottavaa palvelua ja säilyttävät samalla osaamisen ja joustavuuden Suomen-markkinoilla, mikä mahdollistaa laadukkaan palvelun suomalaisasiakkaille. Yritykset ja yhteisöt Suomessa ja ympäri maailmaa hyötyvät jatkossa yhtä aikaa SMT:n paikallistuntemuksesta sekä GBT:n globaalista ulottuvuudesta.

Juha_Jarvinen_Finnair”GBT:n omistajuus takaa SMT:lle innovatiivisen ja dynaamisen kasvuympäristön. Liikematkatoimistojen ja tapahtumapalveluiden tarjoajien on investoitava nopeasti kehittyvään teknologiaan, jotta ne pysyisivät kilpailukykyisinä. GBT:llä on erinomaiset menestymisen edellytykset ja mahdollisuus kehittää SMT:n liiketoimintaa edelleen", toteaa Juha Järvinen, Finnairin kaupallinen johtaja ja SMT:n hallituksen puheenjohtaja.

"SMT:n onnistuneen liiketoimintakäänteen jälkeen oli hyvä aika myydä yhtiö ja Finnair päätti myydä sen, koska strategiamme mukaisesti keskitymme ydinliiketoimintaamme lentoliikenteeseen", Järvinen jatkaa.

SMT perustettiin vuonna 2013 kahden suurimman suomalaisomisteisen liikematkatoimiston, Arean ja Suomen Matkatoimiston, yhdistyessä. Toimitusjohtaja Kirsi Paakkarin johdolla SMT on ottanut käyttöön yhä ketterämmän ja yrittäjähenkisen toimintatavan markkinoilla.

“SMT:n tärkein strateginen tavoite on olla johtava liikematkatoimisto Suomessa. Yhdistyminen GBT:n kanssa kiihdyttää kehitystämme kohti tätä tavoitetta. Henkilöstömme on motivoitunut, aikaansaava ja innovatiivinen. Dynaaminen liiketoimintatyylimme ja GBT:n mittavat resurssit tekevät meistä voimakkaan ja tehokkaan liikematkakumppanin yrityksille ympäri Suomea", Paakkari painottaa.

SMT on liikematkustukseen, tapahtumiin ja kokouksiin erikoistunut matkatoimisto. Se tarjoaa räätälöityjä liikematkapalveluja kaikenkokoisille yrityksille. Yhtiön palveluksessa on noin 200 henkilöä ympäri Suomen. SMT:n Baltian tytäryhtiö Estravel myytiin joulukuussa SMT:n paikallisille yhtiökumppaneille, kuten aikaisemmin on tiedotettu.

GBT tarjoaa asiakkailleen laadukkaita matkustusratkaisuja, integroituja konsultointi- ja tutkimuspalveluja sekä täyden palvelun kokous- ja tapahtumajärjestelyjä. Näiden innovatiivisten palvelujen avulla asiakkaat voivat optimoida matkustus- ja kokousinvestointiensa tuoton. GBT ja sen kumppaniverkosto toimii lähes 120 maassa, ja sen palveluksessa on noin 12 000 henkilöä.

Lue myös: