Finnairin Airbus A320-koneen ohjaamossa käryä Helsinki-Vantaalla - evakuoitiin terminaaliin

FIN_A320_runkoFinnairin Airbus A320-koneen ohjaamossa tehtiin havainto kärystä, joka johti miehistön ja matkustajien evakuointiin koneesta Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Pelastuslaitos saapui varmistamaan tilannetta. Matkustajakonetta oltiin valmistelemassa lennolle Helsinki-Vantaalta Milanoon.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos sai 18. joulukuuta kello 15.18 ilmoituksen Helsinki-Vantaalla tapahtuneesta ilmaliikenneonnettomuudesta, joka oli luokiteltu suureksi. Paikalle lähetettiin 15 pelastusyksikköä.

Finnairin Airbus A320 oli Flightradar24-palvelun mukaan OH-LXB. Matkustajakoneen ohjaamossa oli havaittu käryä, jonka perusteella oli tehty evakuointipäätös.

"Miehistö havaitsi lennolle valmistautumisen aikana käryä ohjaamossa, evakuoi koneen ja teki tarvittavat hälytykset", kertoi Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Tommi Leppioja Lentoposti.fi:lle.

"Saapuessamme paikalle tilanne oli rauhallinen ja tarkastimme matkustajasillassa kiinni olleen koneen. Terminaalissa kiinni olevan lentokoneen palotapauksessa olisi voinut olla leviämisen vaara ja saavuimme paikalle isolla porukalla", jatkoi palomestari Leppioja.

"Miehistö ja matkustajat evakuoitiin matkustajasiltaa pitkin terminaaliin. Meidän tietojemme mukaan koneessa oli tapahtumien aikaan matkustajia. Tapahtumassa ei tullut henkilövahinkoja", päätti palomestari Leppioja.

Tapauksen seurauksena Milanoon lähtevä lentokone vaihdettiin toiseen.