Finnairin Manchesterin-lento päätyi paineistusongelmissa Tukholmaan

OH-LVI_020617Finnairin lento AY1361 Helsingistä Manchesteriin on päätynyt paineistusongelmissa laskuun Tukholmaan lauantaiaamupäivällä 13. huhtikuuta. Airbus A319 -koneen ohjaajat ovat jättäneet matkalentokorkeuden hyvin nopeasti, joka viittaa paineistusongelmissa käytettyyn menetelmään. Lasku Tukholman Arlandaan sujui ongelmitta.

Finnairin Airbus A319 (OH-LVI) lensi reitillä AY1361 kohti Manchesteria, kun se Ahvenanmaan eteläpuolella jätti nopeasti lentopinnan 360. Vain noin viidessä minuutissa kone saavutti lentopinnan 100 eli noin kolmen kilometrin korkeuden. Käytännössä koneella on laskeuduttu alaspäin yli 5000 jalkaa minuutissa.

Paineistusongelmissa ohjaajat toimivat hätätoimenpidelistan mukaisesti ja jättävät nopeasti matkalentokorkeuden laskeutuen kolmen kilometrin korkeuteen tai sitä korkeampaan turvalliseen korkeuteen. Matkustajien happinaamarit ovat myös mahdollisesti tulleet esiin matkustamon puolella.

Finnair_A319_pushLentopinnalta 100 lähtien koneen toiminta on todennäköisesti ollut normaalia ja lasku sujuikin ongelmitta. Finnairin mukaan koneessa oli 139 matkustajaa.

Vikaantunut Airbus A319 joko korjataan Tukholmassa tai se siirtolennetään alemmilla korkeuksilla takaisin Helsinki-Vantaalle Finnairin oman tekniikan korjattavaksi.

Aiheesta uutisoi ensimmäiseksi Iltasanomat: Finnairin kone teki hätälaskun Tukholmaan