Finnairin osaomistusyhtiö Norra jatkaa neuvotteluita lentäjien kanssa - työtaistelutoimet keskeytetty

Norra ATR 72Finnairin osin omistama lentoyhtiö Norra ja sen lentäjiä edustava lentäjäliitto FAPA ry ovat toukokuun aikana jatkaneet neuvotteluita työehtosopimuksen aikaansaamiseksi. Samalla myös joulukuusta 2018 saakka voimassa olleet työtaistelutoimet on peruttu.

Norran lentäjiä edustavan FAPA ry:n jäsenet aloittivat työtaistelutoimet 1. joulukuuta 2018. Lentäjät kertoivat haluavansa parantaa työehtojaan. Lentäjäliitto FAPA:n mukaan neuvottelut eivät edenneet ja se julisti laajemman työtaistelun alkamaan jouluaattona 24.12.2018.

Finnair oli joutunut työtaistelutoimien seurauksena vuokraamaan käyttöönsä ATR-koneen miehistöineen, jotta se pystyi varautumaan yllättäviin muutokseen lentoliikenteen ja matkustajien kulun turvaamiseksi.

Norra vahvisti toukokuussa Lentopostille neuvotteluiden jatkumisen, kun Finnair oli poistanut ilmoituksen työtaistelutoimien vaikutuksista. Lentoliikenteen pitäisikin nyt sujua häiriöittä. Työnantajan toiveissa on saada sopimus allekirjoitettua osapuolten välillä hyvinkin pian.

NRR_livery_1Lentoyhtiö Norran (Nordic Regional Airlines) nimi häipyy pikkuhiljaa taka-alalle, kun yhtiön operoimat ATR-koneet maalataan emoyhtiö Finnairin väreihin. Norra on uudessa koneessa mainittu enää matkustamokuulutuksessa sekä lentokoneen turvaohjeissa.

Ensimmäinen matkustamouudistuksen ja uuden maalauksen runkoonsa saanut ATR72-500 -kone esiteltiin 9. toukokuuta 2019. Kaikki 12 ATR-konetta on uudistettu vuoden 2019 loppuun mennessä.

Lue myös: