Frankfurtin A-Plus terminaali avautuu - tilaa kuudelle miljoonalle vuosittaiselle lisämatkustajalle

aplus_lufthansaFrankfurtin lentokentän ykkösterminaalin laajennus on valmistunut ja se avataan suunnitellussa aikataulussa. Noin 800 metriä pitkän laajennuksen rakentaminen kesti nelisen vuotta. Ensimmäiset lennot terminaalista lähtevät 10. lokakuuta.

A-Plus-terminaali tuo Frankfurtin lentokentälle tilaa 6 miljoonalle lisämatkustajalle vuodessa. Terminaalikompleksia käyttävät yksinomaan Lufthansa ja sen Star Alliance -kumppanit. A-Plus-terminaalin koneiden telakointialue on suunniteltu erityisesti suurten laajarunkokoneiden, kuten Airbus A380 superjumbon ja Boeing B747:n, tarpeisiin.

"Uskon, että matkustajat arvostavat A-Plus-terminaalia, jonka viisi uutta oleskelutilaa ja uusimman teknologian hyödyntäminen muodostavat erinomaiset olosuhteet matkailijoille", sanoo Deutsche Lufthansa AG: n johtokunnan puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Christoph Franz.

"A-Plus-terminaalin ansiosta Frankfurtin lentokenttä on jälleen yksi Euroopan suurimmista jatkoyhteyslentoasemista. Terminaalin valmistuminen on hyvä uutinen myös Saksan ilmailuteollisuudelle ja Frankfurtin alueelle, joka erityisesti hyötyy Saksan suurimmasta lentokentästä."

185 000 neliömetrin suuruinen A-Plus tarjoaa seitsemän matkustajasiltaa kaukoliikennekoneille. Neljä paikkaa on varattu kaksikerroksisille suihkukoneille, kuten esimerkiksi A380-superjumboille. Kolme muuta soveltuvat esimerkiksi Boeing 747-8 ja Airbus 340 -tyyppisille koneille.

Vaihtoehtoisesti myös yksitoista kapearunkokonetta voi samanaikaisesti telakoitua A-Plus-terminaaliin, mikä lisää joustavuutta. Kun useampi lentokone voi suoraan telakoitua terminaaliin, ei niiden tarvitse käyttää seisontapaikkoja kauempana kentällä.

Uusi terminaali tekee matkustajien siirtymisen ja liikkumisen huomattavasti aiempaa helpommaksi ja nopeammaksi. Jatkossa kaikki USA:n lennot saapuvat terminaali 1:n A-alueelle.

Vähimmäisvaihtoaika vähenee reiteillä nykyisestä 60 minuutista 45 minuuttiin. Terminaalibussien käytön vähentyminen lisää matkustusmukavuutta.

A-Plus-terminaalissa on viisi Lufthansa-loungea: First Class -lounge, kaksi Senator- ja kaksi Business-loungea. Niissä asiakkaat voivat työskennellä, levätä tai virkistäytyä. Uusia loungeja rakennettiin 14 000 neliömetriä ja ne tuplaavat Lufthansan loungetilat Frankfurtin kentällä.

Muita matkustusmukavuutta lisääviä yksityiskohtia ovat entistä pidemmät ja leveämmät liukukäytävät, jotka lyhentävät kävelymatkoja ja helpottavat liikkumista terminaalissa. Lisäksi terminaalissa on runsaasti odotustiloja, joissa on istumapaikkoja, pistorasioita ja USB-portteja elektronisia laitteita varten.

Myös terminaalin myymäläalueen konsepti on uusittu. Kokonaispinta-alaltaan 12 000 neliömetrin suuruisella alueella on noin 60 kauppaa ja ravintolaa. Alue toteutettu niin sanotun walk-through -konseptin mukaiseksi.