Hello airline on keskeyttänyt toimintansa

Sveitsiläinen tillauslentoyhtiö Hello AG airline on keskeyttänyt toimintansa yllättävien talousvaikeuksien takia. Tiedotteessaan Hello kertoo suurten sopimusten peruuntumisesta. Yhtiö operoi neljällä A320-koneella ja sillä on palveluksessaan noin 140 työntekijää.

Hello AG airline keskeytti toimintansa sunnuntai iltana 21.10 kello 2300 jolloin kaikki yritykset toiminnan jatkamiseksi olivat epäonnistuneet. Yhtiön johdon mukaan toiminta keskeytyi koska kaksi ranskaan tehtuä suurta sopimusta peruttiin ja polttoaineen hinta on noussut ennätyskorkealle. Lisäksivahva Sveitsin Frangi johti TUI Germanyn kanssa tehdyn sopimuksen purkuun.

Hellon johto kertoo myös talousjohtajan vääristelleen yhtiön tilannetta jo pitkään. Johto kertoo saaneensä vääristettyä taloustietoa jo kuukausien ajan. Totuus alkoi selvitä vasta syyskuussa, kun talousjohtajalle annettiin potkut.

Hello on perusttettu vuonna 2003 Baselissa ja se suoritti ensilentonsa elokuussa 2004. Yhtiö tarjosi asiakkailleen lentoja Välimerelle Baselista, Genevestä ja Zurichistä.