Helsinki-Vantaalla suuronnettomuusharjoitus 27.4. - "useita loukkaantuneita ja menehtyneitä HARJOITUS"

YT_miehisto_1(Päivittynyt kello 14.43) Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja sen ympäristössä järjestetään suuronnettomuusharjoitus keskiviikkona 27. huhtikuuta 2022. Lentoaseman ympäristössä liikkuu harjoituksen aikana normaalia enemmän hälytysajoneuvoja ja tapahtumat näkyvät lentoasemalle. Harjoitus ei vaikuta lentoliikenteen sujuvuuteen. Harjoitusskenaarion lento-onnettomuuteen joutuneessa lentokoneessa oli 104 henkilöä. Harjoitukseen liittyen turmassa on useita loukkaantuneita ja menehtyneitä.

Suomen päälentoasemalla 27. huhtikuuta 2022 kello 9-16  välisenä aikana järjestettävään suuronnettomuusharjoitukseen osallistuu kaikkiaan noin 15 eri organisaatiota ja noin 450 henkilöä. 

YT_ensihoito_1Harjoitukseen osallistuvat Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen lisäksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri, Itä-Uudenmaan Poliisi, Keskusrikospoliisi, Rajavartiolaitos, Onnettomuustutkintakeskus, Hätäkeskuslaitos, Vantaan kaupunki, Finavia, Finnair, Nordic Regional Airlines, Fintraffic, Aviator, Swissport, Aviator, Tulli ja Suomen Punainen risti sekä Uudenmaan pelastuslaitokset.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta tulevaa harjoitusta kuvattiin valtavaksi. Varsinainen harjoitusskenaario pysyy visusti salassa myös harjoitukseen osallistuvilta tahoilta.

SAR2022_1Pelastuslaitoksen mukaan lentoaseman alueella sijaitsevasta harjoituksesta voi olla hälytysajoneuvojen lisäksi havaittavissa myös vaaratonta savua. Pelastusharjoituksista ei aiheudu häiriöitä matkustajaliikenteelle. 

Helsinki-Vantaan lentoaseman SAR 2022 -harjoitukseen liittyvä kuvitteellinen lento-onnettomuus tapahtui keskiviikkona 27. huhtikuuta 2022 kello 10.20. Suuren ilmaliikenneonnettomuuden pelastustöihin hälytettiin useita yksiköitä.

SAR2022_2Harjoistuskenaariossa tapahtuneessa lento-onnettomuudessa loukkaantui ja menehtyi useita ihmisiä. Harjoitukseen liittyneessä onnettomuuskoneessa oli kaikkiaan 104 henkilöä. Onnettomuus tapahtui pääkiitoteiden välisellä alueella, joka ei näy suoraan terminaalille. Alueella sijaitsee mm. paloharjoitusalue.

Pelastustyöt ilmaliikenneonnettomuustilanteessa edellyttävät viranomaisilta ja muilta toimijoilta saumatonta yhteistyötä ja harjoitusten avulla varmistetaan toiminnan sujuvuus kaikissa olosuhteissa. 

HEL_airport_1Edellisen kerran suuronnettomuusharjoitus järjestettiin vuonna 2018. Tavoitteena on järjestää joka toinen vuosi oikea harjoitus ja joka toinen vuosi ns. karttaharjoitus, jossa ei toimita kentällä. Koronaviruspandemia aiheutti taukoa normaaleihin harjoituksiin. MH

Päivitys kello 13.43: Lisätty tietoa harjoituksesta tapahtumapäivältä

Lue myös: